Buttont meglepte, hogy szoros a verseny

Vágólapra másolva!
2010.04.09. 18:21
null
Button és barátnője, Jessica Michibata a Malajziai Nagydíjon (Fotó: Action Images - archív)
Jenson Buttont meglepte, hogy a Formula–1-es idény első három futama után ilyen szoros a pilóták világbajnoki pontversenyének állása. A címvédő elmondta, azt hitte, hogy az új pontrendszer jobban „jutalmazza" majd a gyors pilótákat, de rájött, a kiegyensúlyozott teljesítmény továbbra is fontos.

„Még mindig nagyon szoros a verseny az élen, ami bizonyos értelemben eléggé meglepő. Azt hiszem, nem én voltam az egyetlen, aki azt gondolta, hogy az új pontrendszer a gyorsabb pilótákat jobban jutalmazza majd, mint azokat, akikre inkább a kiegyensúlyozottabb teljesítmény jellemző" – nyilatkozta Jenson Button saját hivatalos honlapján.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

Mint ismert, a szezon előtt azzal a céllal változtatták meg a pontozást, hogy motiválják a pilótákat a futamgyőzelem megszerzésére. Eddig ugyanis egy első és egy harmadik hely ugyanannyit ért, mint két második pozíció, idén azonban az előbbi kombináció négy ponttal többet hoz a konyhára, mint két második hely.

„Az első három nagydíjon láttuk, hogy a kiegyensúlyozottság még mindig sokat számít. Azt mondják, hogy a világbajnoki verseny élmezőnye változatlan lenne, ha a tavalyi pontozást használnánk, és ez elég érdekes. Úgy vélem, kell még pár futam ahhoz, hogy megértsük az új pontrendszer finomságait. Azt hiszem, a kiegyensúlyozott teljesítmények továbbra is fontosak lesznek" – vélte a McLaren világbajnoka.

A címvédő szavait támasztja alá a pilóták pontversenyének állása, amelyet a GP-t idén még nem nyerő brazil Felipe Massa vezet 39 ponttal. A bahreini győztes Fernando Alonso és a Malajziai Nagydíjon élen végző Sebastian Vettel egyaránt 37 pontot gyűjtött eddig, az Ausztráliában diadalmaskodó Button pedig 35-nél jár.

„Az első három futammal kapcsolatban az a legnagyszerűbb dolog, hogy bebizonyosodott: fantasztikus autónk van" – tette hozzá Button, akivel csapattársa, Lewis Hamilton is egyetértett.

„Szeretek versenyezni vele. Egyetlen más F1-es autóban sem élveztem ennyire a vezetést – dicsérte az MP4-25-ös modellt a 2008-as vb-első. – Természetesen nem tökéletes, de semmi sem az, így nagyon magabiztosan várom az előttünk álló nagydíjakat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik