Formula-1: a USF1 istálló lehúzza a rolót - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.03.02. 22:06
null
López (jobbra) itt még reménykedve nyilatkozott... (Forrás: Action Images – archív)
Címkék
Az AUTOSPORT információi szerint lehúzza a rolót a USF1 Formula–1-es istálló. A szakportál belső értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy Dave Skog, az amerikai csapat egyik vezetője közölte az összes alkalmazottal: fizetés nélküli szabadságra mennek.

A USF1 egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az információt. Az istálló argentin pilótája, José Maria López kedden szerződést bontott.

„Sikerült kihátrálnunk a USF1-gyel kötött szerződésből. Zavaros, kellemetlen helyzet volt, de most szabadok vagyunk" – idézi López édesapját az argentin Ultima Vuelta című honlap.

Ha nem sikerül gyorsan tőkinjekcióhoz jutnia a csapatnak, akkor véget érhetnek  az amerikai istálló álmai. A nap folyamán sem Ken Anderson csapatvezetőt, sem Peter Windsor sportigazgatót nem lehetett elérni, hogy kommentálja a történteket.

A USF1 csapat kiesése -  bár ehhez még hivatalosan is törölniük kell őket a startlistáról - megnyithatja az utat a már régóta a beugrásra készülő Stefan GP előtt. Az még nem világos, hogy a YouTube egyik alapítójaként ismert Chad Hurley mihez kezd így, mivel komoly összegeket invesztált volna az amerikai istállóba. Korábban már szóba hozták az üzletembert a Stefan GP-vel és a Camposszal is, így könnyen elképzelhető, hogy a USF1 kiesése ellenére is marad az F1-ben Hurley.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik