Mark Webber 2010-ben is a Red Bullnál, főnöke magabiztos

Vágólapra másolva!
2009.07.23. 15:43
Továbbra sem lesz első és második számú pilóta a Red Bull-istállónál: Christian Horner csapatfőnök szerint ez biztosítja, hogy mind Sebastian Vettel, mind Mark Webber magas szinten teljesítsen. A vezető szerint a Red Bullénál jobb pilótapáros jelenleg egyetlen Formula–1-es csapatnál sincs. A rutinos Mark Webber jövőre is egy csapatban versenyez fiatal társával, hiszen csütörtökön aláírta 2010-es szerződését.
Webber 2010-ben is a Red Bullt szolgálhatja
Fotó: Action Images (archív)
Webber 2010-ben is a Red Bullt szolgálhatja
Webber 2010-ben is a Red Bullt szolgálhatja
Fotó: Action Images (archív)
Webber 2010-ben is a Red Bullt szolgálhatja

„Remek formában van mindkét pilótánk, úgy gondolom, miénk a legerősebb duó jelenleg a Formula–1-ben” – mondta a csapatfőnök.

„Vettel és Webber pályája különböző szakaszán tart, egészséges versengés van közöttük, ezzel jobb teljesítményre sarkallják egymást. Teljesen azonosan kezeljük őket, ugyanolyan a hátterük és a felszerelésük” – tette hozzá.

„Mark a sérülése után most került jó erőállapotba, és eredményei azt mutatják, hogy élete formájában versenyez. Sebastianból sztár lesz, ezt mindenki tudja, hatalmas tehetség, korához képest meglepő érettséggel. Még többet is tud nyújtani, mint ahogy a csapat is. Nincs kifejezett gyenge pontunk, de rendkívül keményen kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk a szezon hátralevő részében is” – elemzett Horner a BBC-nek.

Az új kontraktust aláíró Webber elmondta, sokat szeretne segíteni az istállónak a fejlesztés során.

„Nagyon örülök, hogy még egy évig a Red Bullnál versenyezhetek. A rosszabb években is élveztem a közös munkát a csapattal, és most, a sikerek idején nyilván még jobb a hangulat. Nagy hajrá lesz a szezonban, és már alig várom, hogy segíthessek a 2010-es RB6 fejlesztésében” – mondta Webber.

Szavazás

Ki nyeri a 2009-es Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik