A BMW még nem adta fel – újabb fejlesztésekkel próbálkoznak

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 18:29
A Formula–1 2009-es szezonjának indulásakor sokan az idény egyik lehetséges meglepetéscsapatának tartották a BMW-t, amelyet még a vb-címre is esélyesnek gondoltak. Nos, az istálló az eddig megszerzett nyolc pontjával valóban meglepte szurkolóit, de nem úgy, ahogy szerette volna. A mérnökök azonban folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken, így a jövő heti Német Nagydíjon kipróbálják a duplalemezes diffúzor egy újabb verzióját, és több mechanikai változtatást is terveznek – erről a BMW Sauber sportigazgatója, Mario Theissen nyilatkozott.
Mario Theissen bízik abban, hogy még idén előre tudnak lépni
Mario Theissen bízik abban, hogy még idén előre tudnak lépni
Mario Theissen bízik abban, hogy még idén előre tudnak lépni
Mario Theissen bízik abban, hogy még idén előre tudnak lépni

Nyolc futam ment le az idei F1-es világbajnoki sorozatból, s eddig a Brawn GP és a Red Bull remeklése mellett mindenki a Ferrari és a McLaren gyengélkedéséről beszélt, de mások is várakozáson alul szerepelnek.

„Talán nem kell magyaráznom, hogy nem vagyunk boldogok. Az elmúlt három évben folyamatosan fejlődtünk, egyre jobb eredményeket értünk el. Az idén viszont, először a csapat történetében, nagy visszaesés következett be” – kezdte az auosport.com oldalon megjelent nyilatkozatát a BMW Sauber sportigazgatója, Mario Theissen.

„Tesztek nélkül nagyon nehéz fejleszteni, de mindent megteszünk az előrelépés érdekében. Németországban számos mechanikai fejlesztést alkalmazunk majd, és a duplalemezes diffúzor egy új változatát is kipróbáljuk. A Silverstone-i kudarc után a Nürburgringen mindenképpen javítanunk kell ” – mondta a sportvezető.

Angliában nem szerzett pontot a BMW Sauber, Robert Kubica a 13., Nick Heidfeld a 15. lett.

„Eddig nem sok örömet szereztünk a szurkolóinknak, de még nincs vége a szezonnak, azért is próbálunk ki újabb és újabb fejlesztéseket, mert javítani szeretnénk” – fogalmazott Theissen, aki egyelőre még csak ezzel a szezonal foglalkozott, szemben a Ferrarival, és a McLarennel.

Korábban mindkét csapatnál elmondták, hogy mivel az eddigi fejlesztések nem hoztak látványos javulást, ezért már a következő idény autóját tervezik.

HEIDFELD MAGYAR TERVEZÉSŰ SISAKBAN

Nick Heidfeld, a BMW-Sauber Formula–1-es istálló német versenyzője a magyar Simon Tamás által tervezett bukósisakban áll majd rajthoz a jövő hétvégi Német Nagydíjon – olvasható a pilóta hivatalos internetes oldalán. Heidfeld és személyes tervezője, Jens Munser a korábban meghirdetett pályázatra beérkezett 9000 rajz közül választotta ki csütörtökön a szombathelyi fiatalember munkáját, amely a versenyhétvége végeztével jótékony célokat szolgál majd, mivel elárverezik. Simon Tamás július 10-én, pénteken személyesen adja át a sisakot Heidfeldnek a BMW-Sauber boxában. „Ez a terv az elejétől fogva felkeltette a figyelmemet, és úgy éreztem, akár a végső győzelemre is esélyes lehet - magyarázta a 32 éves versenyző. – Őszintén szólva amikor először megláttam, még a lélegzetem is elakadt.”

„El sem hiszem, hogy én győztem – reagált Heidfeld magyar rajongója, amikor telefon értesítették. – Szurkolóként hatalmas megtiszteltetés, hogy az általam tervezett sisakban fog versenyezni, nagyon örülök, hogy személyesen adhatom át neki.” (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik