Luca di Montezemolo szerint önhitt lett a csapat – ez az eredménye

Vágólapra másolva!
2009.04.27. 15:47
Igen éles kritikát fogalmazott meg a Ferrari-istállóval szemben az elnök Luca di Montezemolo. A maranellóiak első embere úgy véli, hogy a csapat túl önhitt lett, és ez, valamint a „rosszul megfogalmazott” szabályok tették tönkre eddig a scuderia idényét.
Az első pontok megvannak, de messze még az alagút vége Luca di Montezemolo szerint
Fotó: Action Images
Az első pontok megvannak, de messze még az alagút vége Luca di Montezemolo szerint
Az első pontok megvannak, de messze még az alagút vége Luca di Montezemolo szerint
Fotó: Action Images
Az első pontok megvannak, de messze még az alagút vége Luca di Montezemolo szerint

KÉPGALÉRIA - A BAHREINI NAGYDÍJ

Vége a sivatagi show-nak, Jenson Button győzelmével zárult a Bahreini Nagydíj, a 2009-es Formula–1-es világbajnokság negyedik futama. Kattintson a kis képre, és tekintse meg galériánkat!
„Egy sötét alagút közepén vagyunk, és még nem látszik a kiút. Ennek három oka van – nyilatkozta a vezető Bahreinben – Elsőként a rosszul megfogalmazott és nem elég tiszta szabályokat említeném, másodikként a saját önhittségünket, harmadikként pedig azt, hogy túl későn kezdtük el fejleszteni a 2009-es autót.”

„Úgy érzem, a csapatot önhitté tették az elmúlt évek sikerei. Néha túl sok győzelem abba a hitbe ringatja az embert, hogy tényleg ő a legjobb, és ez nagyon veszélyes. Szemléletváltozást akarok, azt, hogy az istállónál mindenki két lábbal álljon a földön” – ostorozta Di Montezemolo a munkatársakat.

„A nehezen értelmezhető, rosszul megfogalmazott szabályok szintén hátráltattak minket, illetve az elmúlt esztendők összes meghatározó csapatát. Rengeteg a különféleképpen értelmezhető előírás és a szürke zóna, s ez sok istállót összezavart .”

„Nagyon elégedetlen vagyok, ez nem is lehet kérdés. De egy dolgot azért ne felejtsünk el: a csapat ugyanaz, mint amely konstruktőrtrófeát nyert a Ferrarinak alig néhány hónapja, tehát a képességekkel nincs baj. Rájöttünk a problémáink okaira, és most már azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat, ezért biztos vagyok benne, hogy ismét jönnek majd a sikerek” – tette hozzá.

Formula–1-es története során a Ferrari eddig csupán egy szezonban indult ennyire rosszul. Korábban csak 1980-ban és 1981-ben fordult elő, hogy a maranellóiak nem szereztek pontot az első három futamon, és bár Szahírban Kimi Räikkönen behozta hatodiknak az F60-ast, helyezési szempontból ez is rosszabb, mint Didier Pironi 1981-es teljesítménye, a San Marinóban elért ötödik hely az akkori negyedik futamon – igaz, pontszámban többet ér. Jody Scheckter szintén 5. lett 1980-ban a negyedik futamon, Long Beach-en.

Di Montezemolo felajánlotta Schumachernek Jean Todt helyét

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a Bahreini Nagydíj után elárulta, egy évvel ezelőtt felajánlotta a távozó Jean Todt csapatfőnöki posztját Michael Schumachernek, de a hétszeres világbajnok német nem fogadta el az állást.

„Michael a Ferrari történetének része, a családunk tagja – mondta Di Montezemolo. – Felajánlottam neki Jean Todt helyét, de nemet mondott. Azt azonban vállalta, hogy a cég tanácsadója legyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik