Hamilton nem nyugszik bele, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnjön

Vágólapra másolva!
2009.03.22. 12:34
Alig egy hét van hátra a Formula–1-es szezon ausztrál rajtjáig. A héten beszámoltunk róla, hogy az FIA végül elállt azon ötletétől, hogy már az idén életbe lépjenek a pontszámítási rendszerrel kapcsolatos változtatási ötletei. A McLarennek azonban így is elég gondot jelentenek az eddig végrehajtott technikai változtatások, ugyanis a téli tesztek alapján alaposan megváltozni látszanak a tavalyi erőviszonyok. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a nemrég alakult Brawn GP is jobb köridőket produkált, mint a wokingi istálló. Lewis Hamilton, a csapat egyéni vb-címvédő pilótája ennek ellenére nem adja fel idő előtt a küzdelmet, és mindent megtesz azért, hogy ismét rendre az élbolyhoz tartozzon.
Hamiltonnak a világ számos pontján vannak szurkolói
Foto: Action Images (archív)
Hamiltonnak a világ számos pontján vannak szurkolói
Hamiltonnak a világ számos pontján vannak szurkolói
Foto: Action Images (archív)
Hamiltonnak a világ számos pontján vannak szurkolói

Hamilton az eddigi 35 Formula–1-es versenye közül mindössze három alkalommal szorult ki a rajtrács első két sorából, ami egyedülálló statisztikának minősül. Idén azonban úgy vág neki az Ausztrál idénynyitónak, hogy meglepetés lenne, ha versenyben tudna lenni az első helyekért.

A legutóbbi, Jerezben végzett teszteken már valamivel biztatóbb köridőket produkált a McLaren, az előző szezonhoz képesti visszaesés így is tagadhatatlan. Szintén nem kedvez a csapatnak, hogy az új szabályok értelmében nem lehet további teszteket tartani egészen a novemberi szezonzárásig.

„Elveszteni a vb-címet, amikor még nem voltál előtte bajnok, sokkal rosszabb érzés, mint úgy megválni tőle, hogy már a tied – kezdte idény előtti értékelését Lewis Hamilton. – A szponzorok és a főnököm is boldogok, szóval próbálok pozitív energiákat meríteni belőlük.”

„Bízom a csapatban, nagyon keményen dolgozik mindenki, rengeteg órát fektetnek a kocsi fejlesztésébe. Jelen pillanatban van egy kis hátrányunk, de meg vagyok győződve, hogy folyamatosan tudunk majd fejlődni a szezon során” – mondta Hamilton

„Örülök a Brawn GP sikereinek, Jenson és Rubens is biztos nehéz időszakot élt meg a tél során, de megérdemlik, hogy jó autóba üljenek, mert kiváló pilóták” – tette hozzá a rivális csapattal kapcsolatban.

„Nagyon pozitív, hogy sok szurkolóm van a világ különböző pontjairól, és sokan elismerik a teljesítményemet. A családom is büszke rám, úgy érzem elértem már valamit az életben. Természetesen ez rengeteg plusz kötelezettséggel is jár, de élvezem. Lehetőségem volt kicsit kikapcsolódni is, Courchevel-ben tudtam síelni, valamint a barátnőmmel jártunk New Yorkban és Los Angelesben.” – avatott be kicsit a sporton kívüli életébe Hamilton.

„De nem szeretnék itt lenni egészen addig, amíg meg nem öregszem. 24 éves vagyok és nem sok hasonló korú mondhatja el magáról, hogy elérte azt, amit én. Egész hihetetlen, hogy az én győztes autóm is ott van kiállítva Senna autója mellett Wokingban” – zárta mondandóját a vb-első.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik