Heidfeld szerint a fizetéscsökkentést a pilótáknak is el kell fogadniuk

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 12:05
A gazdasági világválság hatására természetesen a sportban is megszorításokra lesz szükség. Az FIA és a Formula–1-es csapatok szövetsége (FOTA) azon munkálkodik, hogy drasztikusan redukálja az istállók költségvetését. Felvetődött, hogy a magasan dotált pilóták fizetését csökkenteni lehetne. Ezen álláspont mellett van a BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld is.
Kubica, Heidfeld (jobbra) és a BMW
Fotó: Imago (archív)
Kubica, Heidfeld (jobbra) és a BMW
Kubica, Heidfeld (jobbra) és a BMW
Fotó: Imago (archív)
Kubica, Heidfeld (jobbra) és a BMW

A napokban Felipe Massa adott hangot nemtetszésének a lehetséges fizetéscsökkentésekkel kapcsolatban, azzal érvelve, hogy a pilóták keresete a versenyzés költségeihez képest elenyésző.

A brazil ferraris csapattársa, Kimi Räikkönen – aki a legtöbbet teheti zsebre a száguldó cirkusz szereplői közül – szintén nem támogatja a bércsökkentési javaslatokat. Ugyanakkor a BMW-s Nick Heidfeld szerint a versenyzőknek muszáj szembenézniük a realitásokkal.

„Nekünk is ugyanúgy kell majd a krízishez alkalmazkodnunk, mint mindenki másnak” – mondta Heidfeld. A német hozzátette: természetesen senki sem szeretne lemondani a fizetéséről, éppen ezért bízik benne, hogy egyéb lehetőségek is képbe kerülnek.

„Remélem, találunk másik megoldást arra, hogy senki se veszítse el a munkahelyét, és a pilóták fizetései is változatlanok maradjanak” – fogalmazott Heidfeld.

Egy további ötlet alapján többen a fizetési sapka bevezetését forszíroznák, de ezt Bernie Ecclestone, a Formula–1 „mindenható ura” ellenzi.

„Ha a csapatok nem szórják a pénzt, nincs szükség a fizetési sapka bevezetésére” – mondta tömören Ecclestone.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik