Montoya figyelmeztette Hamiltont, hogy tartsa magát távol Massától

Vágólapra másolva!
2008.10.29. 20:19
A McLaren korábbi versenyzője, a kolumbiai Juan Pablo Montoya figyelmeztette a világbajnoki pontversenyben vezető brit Lewis Hamiltont, nagy ívben kerülje el Felipe Massát a pályán a hétvégi idényzáró Brazil Nagydíjon, amely a világbajnoki cím sorsáról is dönt.
"Lewis, tartsd távol magad Massától!"
Fotó: Imago (archív)
"Lewis, tartsd távol magad Massától!"
"Lewis, tartsd távol magad Massától!"
Fotó: Imago (archív)
"Lewis, tartsd távol magad Massától!"

A kolumbiai Juan Pablo Montoya, aki két éve szállt ki a száguldó cirkusz küzdelmeiből, és a NASCAR-ban folytatta a versenyzést, azt tippelte, Massa nyeri az idei szezon utolsó versenyét, a Brazil Nagydíjat, de meggyőződése, Hamiltonnak távol kell tartania magát a braziltól, ha világbajnok szeretne lenni.

„Szerintem Felipe megnyeri a futamot, és ha Lewis helyében lennék, nagy ívben elkerülném a pályán. Ha Felipe mégis a közelembe kerülne, bárhol a pályán, elengedném” – mondta Montoya az autosport.com-nak.

„Lewisnak nagyon elegánsan kell vezetnie. Ha ilyen fiatalon a Formula–1-ben versenyzel, minden futamot meg akarsz nyerni. Ez szép és jó, de amikor ennyire kiélezett a helyzet, olykor be kell érned más eredménnyel is, mert esetenként ez a lehető legjobb számodra” – tette hozzá Montoya.

„Biztos vagyok benne, hogy mindezt megbeszélték már a McLarenen belül, Lewis pedig behozza az autót a célba, megszerzi a szükséges pontokat, és ő lesz a világbajnok” – mondta Montoya, aki arról is beszélt, nem hinné, hogy Hamiltont befolyásolnák a tavaly történtek, amikor lecsúszott a bajnoki címről.

„Meg lennék lepve, ha nem Lewis lenne a világbajnok. Kiváló munkát végzett idén és nagyszerű ember. A Formula–1 az autóról szól, így ha ez rendben van, nagy bajod nem lehet” – tette hozzá Montoya.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik