Michael Schumacher szerint Hamilton teljesítménye magáért beszél

Vágólapra másolva!
2008.10.24. 19:37
A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton produkciója Michael Schumacher tetszését is elnyerte – a Ferrari német legendája elismerően beszélt Felipe Massa nagy riválisáról. A Renault-főnök Flavio Briatore az angolra tenné pénzét, ha fogadnia kellene.
Michael Schumacher sem tudja, ki a jobb, Massa vagy Hamilton
Fotó: Action Images
Michael Schumacher sem tudja, ki a jobb, Massa vagy Hamilton
Michael Schumacher sem tudja, ki a jobb, Massa vagy Hamilton
Fotó: Action Images
Michael Schumacher sem tudja, ki a jobb, Massa vagy Hamilton

Egy futam van hátra a 2008-as Formula–1-es világbajnokságból, és az élen álló Lewis Hamilton hét ponttal vezet legnagyobb riválisa, a brazil Felipe Massa előtt. Sokan úgy vélik, az angol előnye elég lesz ahhoz, hogy Brazíliában világbajnok legyen – Michael Schumacher ezt ugyan nem jelentette ki, de dicsérte a McLaren pilótáját.

„Nagyon tisztelem Hamiltont. Az, amit ilyen rövid idő alatt elért, magáért beszél. Tavaly újoncként majdnem megnyerte a vb-t, és idén is nagyon közel van a célhoz” – mondta elismerően a korábbi hétszeres Formula–1-es világbajnok a BBC-nek.

A 39 éves legenda ugyanakkor kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Hamilton jobb versenyző-e, mint Massa. „Óvatosan kezelem, ha arról van szó, hogy Lewis a legjobb, vagy hogy egyértelműen jobb lenne, mint Felipe. Ezt ugyanis csak a körülmények ismeretében lehet eldönteni, de kívülről gyakran nem látni be a kulisszák mögé.”

Nem csak Schumacher, hanem Flavio Briatore is nyilatkozott Hamiltonnal kapcsolatban. Úgy tűnik, a Renault csapatfőnöke, aki néhány napja még éles kritikával illette a McLaren versenyzőjét, mostanra revideálta nézeteit.

„Ha fogadnék a vb kimenetelére, akkor Lewisra tenném a pénzemet. Neki van a legnagyobb esélye a végső győzelemre” – hangzottak Briatore szavai.

Az világbajnoki címről döntő Brazil Nagydíjat november másodikán rendezik Interlagosban.

A PILÓTÁK VERSENYÉNEK ÁLLÁSA

1. Hamilton 94
2. Massa 87
3. Kubica 75
4. Räikkönen 69
5. Heidfeld 60
6. Alonso 53
7. Kovalainen 51
8. Vettel 30
9. Trulli 30
10. Glock 22
11. Webber 21
12. Piquet 19
13. Rosberg 17
14. Barrichello 11
15. Nakadzsima 9
16. Coulthard 8
17. Bourdais 4
18. Button 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik