Briatore: Lewis Hamiltonnak a rekordok könyvében volna a helye

Vágólapra másolva!
2008.10.18. 12:27
Két futammal az idény vége előtt csak 5 pont az előnye az élen Lewis Hamiltonnak, a Formula–1-es vb-pontrangsort vezető pilótának. A McLaren-Mercedes versenyzője tavaly 17 pontot adott el az utolsó két nagydíjon, így ezt tekintve némi alappal támadja őt – többek között – Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke, mondván: a brit úgyis megint elbukja a küzdelmet, s így Felipe Massa lesz a világbajnok.
„Uram, a maga fia is csak egy autóversenyző...”
Fotó: Action Images
„Uram, a maga fia is csak egy autóversenyző...”
„Uram, a maga fia is csak egy autóversenyző...”
Fotó: Action Images
„Uram, a maga fia is csak egy autóversenyző...”

Lewis Hamilton semmit sem tanult a tavalyi hibáiból, és az idén sem lesz világbajnok, mivel eladja az előnyét és végül nem ő lesz a befutó – legalábbis ezt állítja a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore.

A franciák olasz csapatfőnöke szerint az angol pilóta idén is „megpróbálja” eldobni az (előző évinél amúgy jóval csekélyebb) előnyét, és állítja, sikerülni is fog neki.

„Tavaly ő is és a McLaren is jó volt már, legalábbis annyira, hogy 17 pontos fórról két verseny alatt elbukja a világbajnoki címet. Ez a teljesítmény egyébként simán bekerülhetne a Guiness Rekordok Könyvébe” – gúnyolódott Briatore még a Kínai Nagydíjat megelőzően.

„Ha 17 pontról sikerült elvesztenie a világbajnoki elsőséget, miért ne sikerülhetne neki ez ötről is?” – tette fel a némileg talán valóban jogosan feltehető kérdést az olasz, aki természetesen azt is tudja, hogy ki ünnepelhet majd az idény végén.

„Azt hiszem, elég egyértelmű, hogy Felipe Massa lesz a világbajnok” – jelentette ki Briatore, de ekkor még messze nem ért a végére Hamilton földbe döngölésének.

„Lewis nem tanult semmit, ezt láthattuk Japánban. Valaki megmondhatná már neki, hogy ő csak egy Formula–1-es pilóta, nem egy marslakó vagy Muhammad Ali. Csupán egy fiatal, akinek még meg kell mutatnia, mennyit is ér igazából” – fogalmazott Briatore.

„Hamilton egyelőre még olyan, mint a csatár, aki folyamatosan helyzetbe tud kerülni, de állandóan a kapufára lövi a labdát, nem pedig a hálóba. Jól vezet, de aki az F1-ben igazán jó sofőr, az általában hozza az eredményeket is” – jelentette ki az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Queens Park Rangers csapatának résztulajdonosaként a futballban is érdekelt Briatore.

„Egyértelmű, hogy olaszként a Ferrarit támogatom, és Flavio Briatore, illetve a Renault részéről is mondhatom, számunkra Massa elsősége jelentene igazi örömet” – mondta a francia istálló első embere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik