A közvélemény rendkívül megosztott Hamilton büntetésének ügyében

Vágólapra másolva!
2008.09.10. 00:40
A Nemzeti Sport Online olvasóit arról kérdeztük a nap kérdése rovatunkban, hogy véleményük szerint a Belga Nagydíjat követően jogosan büntették-e meg Lewis Hamiltont szabálytalan előzés miatt. Nos, ahogy a nemzetközi közvélemény, úgy olvasóink is erősen megosztottak a kérdést illetően.
Hamilton (balra) és Räikkönen hatalmas csatát vívott egymással Belgiumban
Fotó: Imago
Hamilton (balra) és Räikkönen hatalmas csatát vívott egymással Belgiumban
Hamilton (balra) és Räikkönen hatalmas csatát vívott egymással Belgiumban
Fotó: Imago
Hamilton (balra) és Räikkönen hatalmas csatát vívott egymással Belgiumban

Szavazás

Ön szerint jogosan büntették meg Lewis Hamiltont a Belga Nagydíjon?

Szavazatok száma: 8058

Igen, szabálytalanságot követett el
50 % (4058)
Nem, tiszta versenyben előzte meg Kimi Räikkönent
50 % (4000)
Mint ismert, Hamilton a Belga Nagydíj utolsó előtti körének megkezdése előtt a célegyenesre fordító sikánban előzte volna meg Kimi Räikkönent (aki egyébként később kiesett a versenyből), ám a finn nem hagyta magát, így Hamilton levágta a kanyart. A célegyenesben aztán a mclarenes visszaengedte maga elé a finnt, de a végén, a hajtűkanyarnál ismét előzni kezdett – immár sikerrel.

A manőver miatt a verseny után megbüntették Hamiltont, aminek következtében az első helyről a harmadikra sorolták vissza. A McLaren azonban fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, így még nem lehet tudni, mi lesz a történet vége.

Az azonban biztos, hogy a közvéleményt erősen megosztja Hamilton büntetése. Ezt bizonyítja „A nap kérdése” rovatunk szavazása is, mely során 4058-an úgy vélték, hogy a brit pilóta valóban szabálytalan volt, míg 4000 szavazó szerint jogtalanul büntették meg.

Utóbbiakkal ért egyet a korábbi háromszoros világbajnok, Niki Lauda is, aki szerint Hamilton a szabályoknak megfelelően engedte maga elé Räikkönent az ominózus esetnél, majd a szabályoknak megfelelően előzte is meg.

Hogy az eset mennyire megosztja a közvéleményt, azt jól mutatja olvasóinknak a témához kapcsolódó néhány hozzászólása is:

RMadrid 1
Szerintem jogos a büntetés, mert a szabály szerint az előnyt amit szerzett teljesen vissza kell adnia. Hamilton ott hibázott hogy amikor visszaengedte az előnyt a Kiminek azonnal támadta és megelőzte.

Andris31
Nem vagyok szakértő, és inkább Kiminek szurkolok, de szerintem sem vétett Hamilton...

semmer
Szerintem jogos Hamilton büntetése. Mindenki azzal jön, hogy ha a McLarenes nem vágja le ott a kanyart (amivel előnyre tett szert szvsz), akkor belemegy Raikonnen-be. Kérdem én, miért nem próbált fékezni? Ilyen lehetőség nincs...? (most fellehetne hozni bizonyos boxutcai eseteket is)


Dave985FORCE
Ergo az előzést követően Dennis megkérdezte a versenyigazgatót,hogy szabályos volt-e a manőver.Erre az igen választ kapta.További kérdés?

Barca22
Egy a lényeg, amit nem lehet vitatni. Hamilton hibázott. túl közel engedte az autóját a finnhez a kanyarban és le kellett vágnia a kanyart. Ami után visszaengedte egy pillanatra, de úgy h közben már 2 lábbal állt a gázon. NEM került volna előzési helyzetbe akkor és ott, ha nem vágja le a kanyart. Ennyi.

poznamokus85
Sziasztok! Nem vagyok Hamilton párti, párszor le is írtam, de nevetségesnek tartom az ítéletet, ráadásul alááshatja végleg az F1-t. Egyvalamit furcsállok rettenetesen - a már vizes aszfalton száraz gumikon vezetve számított egyáltalán valamit a szélárnyék? Amikor a versenytempó max 2/3-ával mehettek a célegyenesben, ráadásul Hamilton nem igazán élvezhette a szélárnyékot, mert keresztezték egymás útját. Sajnos ezzel nyílhat egy újabb botrány idén a tavalyihoz kapcsolódva, mintegy mégegyszer büntetve a mekit.



A PÁRHARC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik