Ecclestone szerint Räikkönen már nem a sportág szerelmese

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 12:23
Az egyéni világbajnoki cím védője, Kimi Räikkönen tizenkét futam után csupán a harmadik helyen áll az összetett versenyben. A mclarenes Lewis Hamilton mögött tizenhárom, csapattársa, Felipe Massa mögött hét pont a hátránya, és egyre több kritizálója akad a Formula–1 világában.
Kimi Räikkönent már nem érdekli a Formula–1?
Fotó: Action Images
Kimi Räikkönent már nem érdekli a Formula–1?
Kimi Räikkönent már nem érdekli a Formula–1?
Fotó: Action Images
Kimi Räikkönent már nem érdekli a Formula–1?

Szegény Räikkönennek nem elég, hogy a napokban a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicalli kijelentette, ha kell, Kiminek segítenie kell majd csapattársát, most még a „száguldó cirkusz” tulajdonosa, „mindenható ura”, Bernie Ecclestone is őt helyezte támadásai kereszttüzébe.

„Azt hiszem, hogy különleges tehetséggel van dolgunk, de nem sikerül megmagyaráznom, miért vezet úgy Räikkönen ebben az évben, ahogy” – nyilatkozta Ecclestone a spanyol Marca című sportnapilapnak.

„Igaz, hogy az idén Massa is erősebb, de Räikkönennek nem kellene így lemaradnia tőle. Úgy gondolom, hogy ő valójában már nem a sportág szerelmese” – szúrt oda keményen Ecclestone.

A finn világbajnok legutóbb a valenciai Európa Nagydíjon nem tudta befejezni a futamot motorhiba miatt, és a verseny után rengetegen támadták amiatt, hogy a boxból a tilos jelzés ellenére figyelmetlenül elindult, és így egyik szerelője is megsérült.

Räikkönen legközelebb Spa-Francorchamps-ban, a hét végi Belga Nagydíjon bizonyíthatja ennek ellenkezőjét és azt, hogy ami eddig történt vele ebben az idényben, csak a szerencsétlenség műve.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik