„Nincsenek komoly nehézségeink” – állítja a BMW csapatfőnöke

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 14:07
Csütörtök este a BMW Sauber-istálló a nemrég renovált Lánchíd Palotában látta vendégül a magyar újságírókat, köztük munkatársunkat. A vacsora előtt a két versenyző, Nick Heidfeld és Robert Kubica, valamint Mario Theissen csapatfőnök vándorolt asztalról asztalra, s beszélgetett el a vendégekkel.
Új sikerek előtt? Mario Theissen szerint szerint a BMW már teljesítette idei terveit
Fotó: Mirkó István
Új sikerek előtt? Mario Theissen szerint szerint a BMW már teljesítette idei terveit
Új sikerek előtt? Mario Theissen szerint szerint a BMW már teljesítette idei terveit
Fotó: Mirkó István
Új sikerek előtt? Mario Theissen szerint szerint a BMW már teljesítette idei terveit

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
1 % (26)
Először az istálló vezetője ült le közénk, s egy percig sem tagadta elégedettségét, csapata ugyanis már teljesítette a 2008-as szezonra tervezett célját. Kubica Kanadai Nagydíjon aratott győzelme – főleg úgy, hogy Heidfeld második lett – tökéletesen illik a BMW Sauber fejlődési folyamatába. A szakember, mérnök lévén, élharcosa az új technológiák (például a fékezéskor keletkező energiát eltároló és újrahasznosító KERS) bevezetésének, amelyből nagy autógyár lévén az egész vállalat hasznot húzhat.

„Nem túl komolyak a nehézségek, amelyeket nagyon felfújt a sajtó – mondta Theissen. – A KERS a jövő technológiája, mindent megteszünk azért, hogy mihamarabb a Formula–1-be kerüljön. A vállalat vezetősége nyomás alatt tart minket, amint elkészülünk az eszközzel, és kiderül, hogy megbízhatóan tudjuk használni, azonnal átültetjük a technológiát az utcai autóba.”

Theissen elmondta, a csapatok sokat várnak az új Concorde-szerződés megalapítása céljából létrehozott FOTA-tól (Formula One Teams Association), fontosnak tartja, hogy az FIA-val és Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalások során szervezetten tudjanak fellépni, és közös nézetet alakítsanak ki.

Robert Kubica következett, a lengyel pilóta fáradtságra panaszkodott, csütörtökön ugyanis bejárta a pályát. Tagadta, hogy montreali győzelme megváltoztatta volna hozzáállását, s elmondta, várja már a Magyar Nagydíj rajtját.

„Jó volt az eddigi két versenyem itt, tavaly az időmérő nem sikerült valami fényesen, de így is csak három másodperc választott el a verseny végén a dobogótól. Ha nagyobb szerencsém lesz az idén, megörvendeztethetem honfitársaimat, akik nagy létszámban lesznek jelen” – mondta Kubica.

Nick Heidfelden tisztán látszott, hogy a Formula–1-ről szóló kérdésekre már rutinszerűen válaszol, amikor viszont szóba került a művészet, teljesen megváltozott.

„Imádom a festészetet, ha van lehetőségem, vásárolok képeket, amelyek megtetszenek – árulta el. – A fotózás a másik szerelmem, a gyerekeimről szinte folyamatosan készítek képeket. Jó esélyt látok rá, hogy ha egyszer abbahagyom a versenyzést, fotósként fogom járni a világot.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik