A BMW tesztelni hívja Ayrton Senna unokaöccsét, Bruno Sennát

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 22:34
A GP2 versenysorozatban szereplő Bruno Senna az elmúlt hónapban megnyerte a Monacói Nagydíjat, és jelenleg második helyen áll az összetett pontversenyben. A 24 éves pilóta teljesítményével felkeltette a Formula–1-ben szereplő BMW-Sauber csapat figyelmét.
Bruno Sennát tesztelni hívja a BMW istálló
Bruno Sennát tesztelni hívja a BMW istálló
Bruno Sennát tesztelni hívja a BMW istálló
Bruno Sennát tesztelni hívja a BMW istálló

A német Sport Bild magazin beszámolója szerint, az 1994-ben az imolai futamon elhunyt Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna remek teljesítményével kivívta a BMW-Sauber csapat figyelmét.

A Sport Bild információi szerint Bruno Senna karrierjének egyengetésében kulcsszerpet játszik Gerhard Berger, Ayrton Senna egykori csapattársa.

Az osztrák Berger a Bildnek elmondta, hogy nagyra tartja a fiatal Sennát, és szeretné segíteni őt pályafutása alakulásában.

A hírek szerint a korábbi osztrák pilóta, aki jelenleg a Torro Rosso csapat társtulajdonosa, mutatta be a fiatal Sennát a BMW csapat vezetőjének, Mario Theissennek.

A Bild arról számolt be, hogy a megbeszélések eredményeként Sennát tesztelni kívánja a konstruktőri pontversenyben jelenleg második helyen álló BMW, és a tesztek után döntenek arról, hogy miképp tudnák támogatni a 24 éves tehetség fejlődését.

A Bild szerint ugyanakkor nemcsak a BMW, hanem a Red Bull, a Torro Rosso és a Williams istálló is érdeklődik a GP2 versenysorozatban második helyen álló pilóta iránt.

Bruno Senna a megbeszélések kapcsán annyit jegyzett meg, hogy egyelőre a GP 2 versenysorozatra koncentrál, de úgy érzi, a BMW-vel folytatott megbeszélések után, egy lépéssel közelebb került nagy álmához, ahhoz, hogy a háromszoros Formula-1-es világbajnok nagybátyja nyomdokaiba lépjen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik