Kubica: Soha nem gondoltam, hogy hét verseny után első leszek

Vágólapra másolva!
2008.06.13. 14:00
Robert Kubica még napokkal a Kanadai Nagydíjon elért sikere után is arról beszélt, hogy soha nem gondolta volna, hogy hét verseny után megszerezheti a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A lengyel versenyző a barcelonai tesztelés első napján a második legjobb időt autózta a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer mögött.
Robert Kubica még mindig nehezen hiszi el, hogy vezeti a világbajnoki pontversenyt
Fotó: Reuters
Robert Kubica még mindig nehezen hiszi el, hogy vezeti a világbajnoki pontversenyt
Robert Kubica még mindig nehezen hiszi el, hogy vezeti a világbajnoki pontversenyt
Fotó: Reuters
Robert Kubica még mindig nehezen hiszi el, hogy vezeti a világbajnoki pontversenyt

Robert Kubica több nappal a Kanadai Nagydíjon elért győzelme után sem hiszi el, hogy átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A lengyel pilóta szerint meglepő, hogy a BMW-k annak ellenére képesek kiváló eredményt elérni, hogy lassabb az autójuk a két „nagy” istállóénál.

„Soha nem gondoltam, hogy hét verseny után vezetni fogom a világbajnoki pontversenyt, mivel az autónk nem a mezőny leggyorsabb kocsija” – mondta Kubica.

A BMW versenyzője hozzátette, a megbízhatóságban látja csapata sikerét, valamint az istállónál dolgozó alkalmazottak hozzáállásában.

„Teljesen megbízható az autónk. A 2007-es idényben nem volt túl jók ezen a téren, de azóta nagyon sokat fejlődtünk. Ehhez hozzájárul még, hogy a csapatnál dolgozó emberek nagyszerű munkát végeznek” – fedte fel a siker titkát a vasárnap élete első futamgyőzelmét elkönyvelő versenyző.

A folytatással kapcsolatban továbbra is óvatosan fogalmaz Kubica, tudja, hogy nagyon könnyen elveszítheti első helyét a világbajnoki táblázaton.

„Rendszeresen pontokkal távoztam a versenyekről ebben az évben, de természetesen tisztában vagyok vele, nem biztos, hogy ez mindig így lesz” – mondta a lengyel.

„Továbbra is mindent megteszek majd a lehető legtöbb pont begyűjtéséért, amiben nagyon fontos szerepet játszik a folyamatosan jó teljesítmény nyújtása, de remélem, hogy még tovább tudjuk majd fejleszteni az autót” – tette hozzá Kubica.

A lengyel pilóta jelenleg egyébként Barcelonában tesztel a BMW-vel, az első tesztnapon a második legjobb időt autózta. Csak a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer tudta megelőzni a lengyel sportolót.

A VB-PONTVERSENY ÁLLÁSA

1. Robert Kubica 42 pont
2. Lewis Hamilton 38
3. Felipe Massa 38
4. Kimi Räikkönen 35
5. Nick Heidfeld 28
6. Heikki Kovalainen 15
7. Mark Webber 15
8. Jarno Trulli 12
9. Fernando Alonso 9
10. Nico Rosberg 8
11. Nakadzsima Kazuki 7
12. David Coulthard 6
13. Timo Glock 5
14. Sebastian Vettel 5
15. Rubens Barrichello 5
16. Jenson Button 3
17. Sébastien Bourdais 2


A KONSTRUKTŐRI VB ÁLLÁSA

1. Ferrari 73
2. BMW-Sauber 70
3. McLaren-Mercedes 53
4. Red Bull 21
5. Toyota 17
6. Williams 15
7. Renault 9
8. Honda 8
9. Toro Rosso 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik