Mosley elnyerte a szavazatok többségét, így maradhat az FIA elnöke

Vágólapra másolva!
2008.06.03. 13:44
Címkék
Max Mosley marad a posztján az FIA rendkívüli közgyűlésének bizalmi szavazása alapján. Az elnököt 103-an támogatták, míg 55-en voksoltak a távozása mellett. Mosley egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
Mosley megtarthatja elnöki posztját
Fotó: Imago
Mosley megtarthatja elnöki posztját
Mosley megtarthatja elnöki posztját
Fotó: Imago
Mosley megtarthatja elnöki posztját

Marad a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöki posztján a szexbotrányba keveredett Max Mosley az FIA mai, Párizsban tartott rendkívüli közgyűlésén tartott bizalmi szavazás alapján.

A vezetőt 103-an támogatták a bizalmi szavazáson részt vevő 169 emberből, és 55-en voksoltak Mosley távozása mellett, valamint 7-en tartózkodtak, és 4-en adtak le érvénytelen szavazatot.

Az elnök valószínűleg nem fog nyilatkozni az esemény után, mivel nem szívesen beszél az újságírókkal mióta a News of the World nyilvánosságra hozta a botrányt okozó videót.

A szavazást az előírásoknak megfelelően folytatták le, a voksokat név nélkül adták le a szavazásra jogosultak. A voksok számlálását az FIA jogi osztálya végezte négy ellenőr jelenlétében, akiket a rendkívüli közgyűlés választott ki az FIA szenátusának elnöke által javasoltak közül.

Mosley 1993-ban került az FIA élére, és ez már a negyedik ciklusa. A közutakon történő autózás biztonságosabbá tétele mellett a Formula–1-ben végrehajtott változtatásaival rengeteg elismerést vívott ki magának.

Nagy szerepe volt abban, hogy rengeteget javult a versenypályák és az autók biztonsága, hogy eltűntek a dohányreklámok, és hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetbarát megoldások.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik