Elfogyott a türelem, Ecclestone távozásra szólította fel Mosley-t

Vágólapra másolva!
2008.06.01. 09:37
Bernie Ecclestone szerint eljött az ideje, hogy Max Mosley lemondjon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjáról. A Formula–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa szerint a botrányba keveredett elnöknek nem szabadna megvárnia, hogy a FIA vezetősége kényszerítse távozásra.
Ecclestone távozásra szólította fel Mosley-t
Fotó: Imago
Ecclestone távozásra szólította fel Mosley-t
Ecclestone távozásra szólította fel Mosley-t
Fotó: Imago
Ecclestone távozásra szólította fel Mosley-t

Bernie Ecclestone, a Formula–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa szerint eljött az idő, hogy Max Mosley lemondjon a Nemzetközi automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjáról.

Az FIA vezetősége kedden tart bizalmi szavazást Mosley ügyében, akit nagy valószínűséggel megfosztanak az elnöki szerepkörtől a vezetővel kapcsolatban kirobbant szexbotrány miatt.

„A Formula–1 szereplői, beleértve az istállókat nem szeretnék Maxet egy olyan pozícióban látni, ahova a FIA vezetősége kényszerítené” – mondta Ecclestone a Telegraph-nak.

„Én sem szeretném, hogy ez történjen. 40 éve vagyok Max barátja, utálnám, ha azt kéne látnom, hogy így veszíti el posztját, miután annyi mindent tett a sportért” – tette hozzá.

Ecclestone elmondta azt is, hogy a botrány kirobbanása óta a Formula–1 szereplői nagy nyomást helyeztek rá, hogy szólítsa fel a lemondásra Mosley-t.

Ennek ellenére a Formula–1 első számú embere szerint Mosley-nak a rá váró megaláztatás elkerülése miatt kéne távoznia.

Ecclestone hozzátette, hogy a FIA elnökének az év végéig mindenképpen le kell mondania, mivel a botrány miatt már nem láthatja el megfelelően a munkáját.

„A legnagyobb probléma az, hogy a botrány miatt többé már nem képviselheti a Nemzetközi Automobil Szövetséget világszerte. Az év végéig, a FIA novemberi gyűléséig végleg távoznia kéne a szövetségtől” – mondta Ecclestone.

A Formula–1 „nagyura” kijelentette, nagyra értékeli Mosley eddigi munkáját, amit mindig nagyszerűen végzett a FIA elnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik