Bernie Ecclestone: Idén búcsút veszünk a Magny-Cours-i pályától

Vágólapra másolva!
2008.05.12. 17:18
Idén ad utoljára otthont a Francia Nagydíjnak Magny-Cours, jelentette be a Formula–1 atyja, Bernie Ecclestone. Tizenhét év után kerül ki a Formula–1 programjából a francia város neve, ugyanakkor elképzelhető, hogy Párizs révén, 2009-ben sem maradunk Francia Nagydíj nélkül.
Ecclestone bizakodó a párizsi futammal kapcsolatban
Fotó: Imago (archív)
Ecclestone bizakodó a párizsi futammal kapcsolatban
Ecclestone bizakodó a párizsi futammal kapcsolatban
Fotó: Imago (archív)
Ecclestone bizakodó a párizsi futammal kapcsolatban

„Megegyeztünk, idén még Magny-Cours-ban lesz a Francia Nagydíj, de jövőre már biztos, hogy nem” – nyilatkozta a Francia L’Equipe-nek Ecclestone.

„Arról tárgyaltunk a francia kormányfővel, Francois Fillonnal, hogy már lehet a következő évben Párizsban rendezhetjük a futamot, de elképzelhető hogy 2010-ig még várnunk kell” – fűzte hozzá a Formula-1 gazdasági vezetője.

„Nagyon örülnék, ha sikerülne megvalósítani a Párizs utcáin zajló versenyt” – zárta szavait Ecclestone.

A Magny-Cours-i pályán rendezett futamokat az utóbbi időkben kevés néző látogatta, ami leginkább a nehéz megközelíthetőségnek és a kevés szálláshelynek volt köszönhető.

1961-ben adták át, az akkor még Circuit Jean Behra névre hallgató pályát, majd 1989 óta viseli ma is használatos elnevezését, a Circuit de Nevers Magny-Cours-t.

Azóta számtalan versenynek adott otthont a létesítmény, köztük a Túraautó Bajnokságnak, a Superbike-nak és a Formula–1-nek is.

1991 óta látogatnak ide a Francia Nagydíj keretében a „száguldó cirkusz” pilótái.

Michael Schumacher egyik kedvenc pályája, a német pilóta tizenhat év alatt nyolcszor állhatott a dobogó legfelső fokára.

Tavaly a finn Kimi Räikkönen diadalmaskodott a Francia Nagydíjon. Idén június 22-én rendezik a versenyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik