Technikai igazgatója szerint a BMW már van olyan jó, mint a McLaren

Vágólapra másolva!
2008.04.29. 23:02
Címkék
A BMW Sauber Formula–1-es istáló technikai igazgatója, Willy Rampf szerint a csapat autója van olyan gyors, mint a rivális McLaren Mercedesé, de még nincs elég közel a jelenlegi leggyorsabb versenygéphez, a konstruktőri világbajnokságban vezető Ferrarihoz.
A BMW és a McLaren között nagyon kicsi a különbség - ha egyáltalán még van
Fotó: Reuters
A BMW és a McLaren között nagyon kicsi a különbség - ha egyáltalán még van
A BMW és a McLaren között nagyon kicsi a különbség - ha egyáltalán még van
Fotó: Reuters
A BMW és a McLaren között nagyon kicsi a különbség - ha egyáltalán még van

A hétvégi Spanyol Nagydíjig a BMW vezette a konstruktőrök között a világbajnokságot. A csapat előnye azonban tovaszállt a Ferrarik remeklése miatt. A piros versenygépek domináltak a versenyen, s végül kettős győzelmet arattak.

A BMW lengyel pilótája, Robert Kubica a negyedik helyen végzett, a harmadik Lewis Hamilton mögött. A német csapat technikai igazgatója, Willi Rampf mégis úgy gondolja, hogy csapata versenygépei vannak olyan jók, és gyorsak, mint a McLarené.

„A Ferrari sokkal ellőttünk és a McLaren előtt jár, de mi és a brit csapat nagyon közel vagyunk egymáshoz” – nyilatkozta Rampf.

„Az első versenyen még jóval előttünk voltak, a második már szoros volt, míg a harmadikon mi voltunk a gyorsabbak. A mostani futamon ismét egyformán teljesítettünk” – tette hozzá a szakember.

„Most az fog dönteni a két csapat között, hogy a következő lépése a fejlesztések terén, kinek lesz sikeresebb. A Ferrari elleni harc azonban nagyon nehéz, mert ők több tizeddel előttünk járnak”.

Rampf hozzátette, hogy lehet beszélni ugyan a tizedekről, de vannak olyan dolgok is, amelyeket nem lehet számokban mérni. Lewis Hamilton például az első kanyar előtt előzte meg Kubicát Spanyolországban, aki a folytatásban már nem tudta visszaszerezni az amúgy értékes pozíciót. Emellett pedig hiába volt gyorsabb a boxkiállásnál BMW, mint a McLaren, nem tudott Kubica elég közel kerülni Hamiltonhoz, hogy megelőzze őt.

Az összetettben egyébként négy futam után a Ferrari vezet 47 ponttal, a BMW 35 pontjával - alátámasztva Rampf nyilatkozatát - egy egységgel előzi meg a harmadik McLarent.

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA

PILÓTÁK
1. Räikkönen 29 pont
2. Hamilton 20
3. Kubica 19
4. Massa 18
5. Heidfeld 16
6. Kovalainen 14
7. Trulli 9
8. Webber 8
9. Rosberg 7
10. Alonso 6
11. Nakajima 5
12. Button 3
13. Bourdais 2
KONSTRUKTŐRÖK
1. Ferrari 47
2. BMW 35
3. McLaren 34
4. Williams 12
5. Toyota 9
6. Red Bull 8
7. Renault 6
8. Honda 3
9. STR-Ferrari 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik