Luca di Montezemolo szerint Felipe Massa helye biztos a csapatnál

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 12:17
A formula-1-es Ferrari istálló elnöke, Luca di Montezemolo megerősítette, hogy Felipe Massa helye a gyenge idénykezdet ellenére is biztos az olasz csapatnál. A cáfolatra azért volt szükség, mert többen már a brazil leváltásáról beszéltek - egyesek szerint ráadásul a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher ül vissza a vörös autóba.
Felipe Massa Malajziában még vezette is a versenyt
Fotó: Reuters
Felipe Massa Malajziában még vezette is a versenyt
Felipe Massa Malajziában még vezette is a versenyt
Fotó: Reuters
Felipe Massa Malajziában még vezette is a versenyt

Felipe Massa teljesítménye egyáltalán nincs semmilyen vizsgálat alatt” - nyilatkozta Luca di Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. - „Egy rendkívül jó versenyt várok Felipétől Bahreinben, miután csodálatosan szerepelt a malajziai időmérőkön is”.

A brazil teljesítménye finoman szólva is elmarad a várakozásoktól a 2008-as szezonban. A Ferrari pilótája az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon a rajtnál hibázott, majd később megállt alatta az autó. Malajziában a verseny 31. körében követett el csúnya hibát Massa: nem tudta megfogni a kocsi hátulját, így kisodródott, és kiesett.

„Kivételes csapatunk és versenyképes autónk van” - tette hozzá Montezemolo, aki azt is elmondta, hogy szerinte a Ferrari van a legütőképesebb pilótapárosa a száguldó cirkuszban.

Persze nem véletlen, hogy a Ferrari-elnök pont most állt elő ezen kijelentéseire, ugyanis már több találgatás is napvilágot látott Massa jövőjével kapcsolatban, egészen pontosan az, hogy ki váltaná őt az esetlegesen megüresedő autóban.

Az olasz Raisport értesülései szerint Michael Schumacher vasárnap este Maranellóba utazott magánrepülőgépén, hogy Stefano Domenicalivel találkozzon.

A hírfolyam pedig egyből beindult: sokan úgy vélik, csak az lehet a végkifejlet, hogy Bahreinben, vagy esetleg egy futammal később már a hétszeres világbajnok lesz Kimi Räikkönen csapattársa.

Persze egy másik világbajnok, a spanyol Fernando Alonso is bejelentkezett az esetlegesen megüresendő posztra, és közölte szívesen ülne a Ferrariba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik