Michael Schumacher: A Ferrari készen áll arra, hogy ismét győzzön

Vágólapra másolva!
2008.02.26. 15:43
Michael Schumacher, a németek hétszeres világbajnok Formula–1-es versenyzője szerint a Ferrari új, F2008-as autója minden szempontból jobb, mint az elődjei. A 39 éves géniusz közölte: a versenygéppel az első futamtól kezdve a győzelemért harcolhat a világbajnoki címvédő Kimi Räikkönen és csapattársa, Felipe Massa.
Michael Schumacher tapasztalata aranyat érhet a Ferrarinak 2008-ban is
REUTERS/Albert Gea
Michael Schumacher tapasztalata aranyat érhet a Ferrarinak 2008-ban is
Michael Schumacher tapasztalata aranyat érhet a Ferrarinak 2008-ban is
REUTERS/Albert Gea
Michael Schumacher tapasztalata aranyat érhet a Ferrarinak 2008-ban is

Bár Michael Schumacher úgy érzi, a Ferrari a téli teszteredmények ellenére sem lesz egyeduralkodó a 2008-as Formula–1-es szezonban, a hétszeres világbajnoknak mégis meggyőződése, hogy Maranellóban ismét győztes autót sikerült megépíteni.

A 2006-os szezon végén visszavonult korszakos zseni hétfőn Barcelonában tesztelte utoljára a melbourne-i idénynyitó előtt az F2008-ast, és a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak beszélt az összbenyomásról.

„Ez a Ferrari az első versenytől kezdve a győzelemért küzdhet” – fogalmazott a nagy Schumi, aki hozzátette: nyilvánvaló számára, hogy az új autó minden területen fejlődést jelent a korábbi modellekhez képest.

„Az az érzésem, készen állunk arra, hogy harcoljunk az első helyért” – nyomatékosította a hétszeres világbajnok.

A versenyzőt segítő elektronikus eszközök betiltása utáni helyzetről a tapasztalt pilóta így foglalta össze a véleményét.

„Meglepő volt számomra, mennyit kell dolgoznia a sofőrnek ezek nélkül a rendszerek nélkül.”

„Nagyon óvatosnak kell lenni, különösen reggel, amikor a pálya általában még csúszik. A korai órákban még ésszel kell menni, az eletronikus segédeszközök nélkül ugyanis minden rajtad múlik: a kezeiden és az agyadon.”

Michael Schumacher hétfőn Barcelonában 1:22,428 perces legjobb idővel a harmadik helyen végzett Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) és Kimi Räikkönen (Ferrari) mögött.

A 2008-as idény első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 16-án rendezik meg a melbourne-i Albert Parkban.


Videó: összefoglaló a hétfői, barcelonai tesztnapról
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik