A Willamsnél nem gyújtanak örömtüzeket a részeredmények okán

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 13:39
Sam Michael technikai igazgató és a szinte teljesen újoncnak számító Nakadzsima Kazuka sem értékeli túl a Williams-csapat téli teszteredményeit, noha az elmúlt hetekben többször is meglepte a mezőnyt. A műszaki szakember és a japán pilóta is úgy véli, több istálló küzd szinte azonos esélyekkel azért, hogy a Ferrarit és a McLarent követő mezőny élére kerüljön.
Nakadzsima csütörtökön mindenkit megelőzött Barcelonában
Nakadzsima csütörtökön mindenkit megelőzött Barcelonában
Nakadzsima csütörtökön mindenkit megelőzött Barcelonában
Nakadzsima csütörtökön mindenkit megelőzött Barcelonában

„Jó hangulat uralkodik a csapaton belül, de szó sincs önelégültségről. Előre akarunk lépni, versenyképesek szeretnénk lenni. Tudjuk, hová akarunk elérni és egyelőre még nem értük el célunkat” – jelentette ki Michael.

Az elmúlt hetekben számos alkalommal fordult elő, hogy Nico Rosberg vagy Nakadzsima Kazuki az adott teszt eredménysorának élmezőnyében szerepelt, ez sokakat meg is lepett. Az élete első F1-es futamát a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíjon teljesítő japán reménység csütörtökön az élen zárt Barcelonában, de elmondása szerint ez várható volt.

„Kevés üzemanyaggal mentem azon a gyors körön, így nem meglepő, hogy ilyen jó időt értem el. Persze ez nem egy körös csoda volt, az pedig különösen nagyszerű, hogy gyorsabb voltam Nicónál, aki gyaníthatóan hasonló feltételekkel érte el legjobbját” – jegyezte meg Nakadzsima.

A kiváló teszteredmény azonban nem kápráztatták el Sam Michaelt, aki úgy véli, igazán csak a szezon első harmadának befejezése után derülnek ki az erőviszonyok. A Williams-csapat a hétfőn kezdődő, utolsó szezon előtti barcelonai tesztelésen már a Melbourne-be tervezett beállításokkal dolgozik, valószínű, a többi istálló is hasonlóan cselekszik.

„Melbourne-re mindenki vadonatúj csomaggal készül, mindenki előreléphet. A folytatásban a fejlődés gyorsasága különbözteti majd meg a csapatokat. Most még nem tudhatjuk, hol is van a helyünk, nagyon homályos a Ferrari és a McLaren mögötti helyzet. Ez csak az első három-négy futam után derül ki” – szögezte le Michael.

A Williams-csapat a csalódást keltő 2006-os eredmények után tavaly már javuló teljesítményt nyújtott, így erre a szezonra is az előrelépést tűzték ki a vezetők. A technikai igazgató pedig hozzátette, az sem lesz gond, ha az Ausztrál Nagydíjon nem jön össze a siker.

„Az elmúlt években előfordult, hogy remekeltünk az első versenyen, majd visszaestünk. Az is megtörtént, hogy a pocsék ausztráliai kezdést jó folytatás követte Malajziában” – fejtegette Sam Michael.

Nakadzsima Kazuki szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a Williams mellett mások is reménykeltő eredményekkel rukkoltak elő a téli tesztek során.

„Fernando Alonso lenyűgözött. Nagyon gyors volt, és úgy tűnik, a Red Bull is képes roppant gyors körökre. Így nem lehetek túlságosan optimista a mi sebességünkkel kapcsolatban. Kemény csata vár ránk” – így a japán pilóta.

Az 59. Formula-1-es világbajnokság a március 14-16-i melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik