Flavio Briatore: Fernando Alonso motiváltabb, mint 2006-ban

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 13:47
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso sokkal tapasztaltabb és motiváltabb, mint a 2006-os szezonban, és rendkívül boldogan készül csapatával együtt az 59. Formula-1-es világbajnokságra. Erről Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke beszélt az AS című spanyol napilapnak a hétfő óta zajló valenciai tesztelés kapcsán.

A spanyol klasszis a tavalyi szezont a McLaren-Mercedesnél töltötte, de gyorsan megromlott a kapcsolata munkaadójánál, így közös megegyezéssel felbontotta 2009-ig szóló szerződését. Több hetes „huzavona” után ismét a Renault-nál kötött ki.

„Alonso boldog, mi is azok vagyunk. Semmi sem változott a kapcsolatunkban a távozása óta. Ő viszont sokat fejlődött versenyzőként. Rendkívül hasznosnak számít az újabb év éves tapasztalat” – jelentette ki Briatore.

A Renault-nak szüksége is van arra, hogy plusz motivációra leljen Alonso révén, mivel tavaly csalódást keltő szereplést nyújtott. A 2005-ben és 2006-ban is duplázó francia csapat 2007-ben mindössze egy dobogós helyezésnek örülhetett, futamgyőzelemre esélye sem volt.

„Alonso rendkívül motiváltnak tűnik, talán még motiváltabb is, mint 2006-ban. Ez rengeteget segít, neki és a csapatnak is” – jegyezte meg Briatore.

A kétszeres világbajnok spanyol klasszis hétfőn Valenciában tette meg első köreit a csapat idei autójával, az R28-cal, majd kedden hatodik helyen végzett a tesztelésen.

Fernando Alonso abban a hiszemben igazolt a McLarenhez, hogy első számú versenyző lesz, de a wokingiak ragaszkodtak az egyenlőséghez. Így a spanyol pilótának alaposan meggyűlt a baja a 2007-es szezont újoncként kezdő Lewis Hamiltonnal, leginkább ez vezetett a távozásához. A Renault-nál ismét újonc versenyző, a brazil Nelsinho Piquet lesz idén a társa, de Briatore úgy véli, nem ismétlődnek meg a tavalyi események.

„Ez elképzelhetetlen – kezdte a csapatfőnök. – Elsőre látszik, hogy mindketten kiváló versenyzők. Piquet lehetőséget kapott arra, hogy egy fontos csapat tagja legyen, nagyszerű versenyző lesz a társa. Nelsinho fiatal és intelligens fiú, tudja, mit akar. Nagyszerű esélyt kapott a fejlődésre azzal, hogy Alonso a csapattársa. Ezt kihasználhatja. Végül: azért sem ismétlődhet meg a mclarenes botrány, mert én különbözöm Ron Dennistől!”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik