Autósport: visszatér Nigel Stepney, fedélzeti kamerákért felel majd

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 12:13
A versenyautókhoz fedélzeti kamerákat szállító Gigawave nevű társaság szerződtette a Formula–1-es Ferrari korábbi vezető mérnökét, Nigel Stepneyt, akit a tavalyi kémbotrány egyik kulcsfigurájának tartanak. Stepney a versenytechnológiákért felelős részleg igazgatója lesz a cégnél.
Visszatér az autósportba Nigel Stepney, a Formula–1-es Ferraritól 2007 közepén kirúgott szakember.

A brit mérnök akkor keveredett gyanúba, amikor a sajtójelentések szerint a múlt évi Monacói Nagydíjon fehér port találtak a Ferrarik üzemanyagjába keverve. A szabotázsnak titulált ügy után nem sokkal kirobbant az úgynevezett kémbotrány, amely hónapokig szerepelt rendszeresen a címlapokon.

A Gigawave nevű, fedélzeti kamerákat gyártó társaság közleményben jelentette be, hogy részlegvezetőként alkalmazza Nigel Stepneyt.

„A pozíciójából adódóan a Gigawave minden, az autósportot érintő területéért ő felel, beleértve a világszerte több sorozatban elterjedt fedélzeti kamerák továbbfejlesztését is” – fogalmaz a cég.

A Gigawave csapatot is működtet az FIA GT bajnokságban, ahol Aston Martin DBR9-es típussal indulnak az istálló pilótái.

Stepney a Sky Sportsnak a napokban kijelentette: többé nem érdekli a Formula–1.

Korábban a Nemzetközi Autmobil-szövetségnél (FIA) az is szóba került, hogy hosszú időre kitiltják Nigel Stepneyt az autósportból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik