Fisichellát első számú versenyzőnek szerződtette a Force India

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 12:49
A márciusban kezdődő 59. Formula-1-es világbajnokság során a Renault-tól elbocsátott Giancarlo Fisichella lesz a Spyker örökébe lépő Force India első számú versenyzője. Ezt csütörtökön jelentette be Vijay Mallya, az istálló társtulajdonosa.
Giancarlo Fisichell már tesztelte a Force India autóját
Giancarlo Fisichell már tesztelte a Force India autóját
Giancarlo Fisichell már tesztelte a Force India autóját
Giancarlo Fisichell már tesztelte a Force India autóját

A nemzetközi sajtó már hetek óta találgatott az „új” csapattal kapcsolatban, de egyöntetű volt a vélemény, a tapasztalt olasz versenyző lesz a német Adrian Sutil társa. A Force India a hét elején a mai napra ígérte a hivatalos bejelentést és tartotta is a szavát.

„Számos versenyzőt kipróbáltunk a barcelonai és a jerezi tesztelésen, a tapasztalatok alapján döntöttünk Fisichella és Liuzzi (tesztpilóta lesz) mellett. Kiváltképpen Giancarlót nem kell bemutatnom a közvéleménynek” – jelentette ki Mallya.

A rutinos, háromszoros F1-es futamgyőztes Fisichellát a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a roppant tehetséges Nelsinho Piquet „kinevezése” okán menesztette a Renault. Tavalyi csapattársa, a finn Heikki Kovalainen éppen a spanyol klasszis helyére igazolt a McLarenbe.

A Force India társtulajdonosa csütörtökön azt is elárulta, hogy a népszerű Fisico lesz a csapat első számú versenyzője.

„Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, sokat segíthet Sutil fejlődésében” – jegyezte meg Mallya.

Fisichella és a tesztversenyzőnek szerződtetett Liuzzi jelenléte ellenére a Force India visszafogott reményekkel várja a 2008-as szezont.

„Rengeteg pénzt áldoztam arra, hogy jobb legyen az autónk, de reálisnak kell lennem. Jóslatokba nem bocsátkozom: az a célunk, hogy jobbak legyünk, mint tavaly a Spyker. Néhány pontot azért szereznünk kell és el szeretnénk kerülni az utolsó helyet” – zárta nyilatkozatát az üzleti világ elismert alakjának számító Force India-társtualjdonos.

A McLaren kizárása okán a Skyper tavaly a 10. helyen zárt, miután Sutil 1 pontot szerzett a Japán Nagydíjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik