Nagy tervek a BMW-Saubernél, idén már az első futamgyőzelem a cél

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 15:54
Minden korábbinál nagyobb és ambiciózusabb tervekkel készül a BMW-Sauber a március 16-án kezdődő 59. Formula-1-es világbajnokságra, a csapat meg akarja szerezni első futamgyőzelmét. Erről Mario Theissen motorsport-igazgató és Nick Heidfeld, az istálló német versenyzője beszélt az autosport.com-nak adott nyilatkozatában.
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont
Nick Heidfeld optimistán várja az új szezont

A BMW-Sauber tavaly – a McLaren-Mercedes kizárása után – második lett a konstruktőrök sorozatában, de minimális esélye volt arra, hogy valamelyik pilóta a dobogó legtetejére álljon. Idén már ezért is dolgoznak a csapat munkatársai, akik erőt meríthetnek az elmúlt évek bíztató eredményeiből.

„2008-ra azt tűztük ki magunk elé, hogy csökkentsük hátrányunkat a két legjobb csapat irányába. Ezen felül első futamgyőzelmünket is meg akarjuk szerezni” – mondta a száguldó cirkusz egyik legelismertebb alakjának számító Mario Theissen.

A 2007-es szezonban egyértelműen Heidfeld volt a BMW első számú versenyzője, összetettben ötödik helyen zárt, Kanadában a második, míg Magyarországon a harmadik helyen ért célba. Márkatársa, a lengyel Robert Kubica hatodik pozícióban fejezte be a szezont, három alkalommal (Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia) ünnepelhetett negyedik helyet.

A rutinos német versenyző reméli, hogy a szezon legvégéig tartó Ferrari-McLaren párharc a riválisok malmára hajtja a vizet.

„Előnyünk származhat abból, hogy a Ferrarinak és a McLarennek is az utolsó pillanatig mindent ki kellett adnia magából a világbajnoki címért. Velünk együtt a Renault is korábban elkezdhette a felkészülést az idei szezonra. Így azt mondhatom, elméletileg jól állnak a dolgok, kiváló a hagulatunk, de az elmúlt évek is azt mutatták, ezekre nem támaszkodhatunk” – szögezte le Heidfeld.

A BMW-Sauber január 14-én Münchenben mutatja be 2008-as autóját.

„A Sauber negyedik lett összetettben a 2001-es szezonban, akkor azt gondoltam, a következő évben még jobbak leszünk. Nem így történt. Most azonban hiszem, hogy a következő idényben nem esünk vissza, de megismétlem, a Formula-1-ben nem hagyatkozhatunk a megérzésekre” – jegyezte meg a német pilóta.

Nick Heidfeld szerint a korábbi évekhez képest is izgalmasabb lesz a szezonkezdés, hiszen több fontos szabályváltoztatás is életbe lép, ezek közül az elektronikai segédeszközök betiltása okozhatja a legjelentősebb „felfordulást”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik