A Red Bullnál nem akarnak Alonsóval egyéves szerződést kötni

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 08:42
A 26 éves, kétszeres világbajnok (2005, 2006) spanyol pilótával, Fernando Alonsóval kapcsolatosan jelen állás szerint csupán egy dolog biztos: egy év után elhagyja csapatát, a McLaren Mercedest és ismét vált. A találgatások, vagyis hol folytatja a versenyzést, esetében azóta is napirenden vannak, ami nem csoda, lévén szakmai és üzleti szempontból is az egyik legértékesebb portéka jelenleg a Formula-1-ben. Ezúttal a kérők – érdeklődők? – közé sorolt Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nyilatkozott a Motorsport aktuell lapban Alonso esetleges szerződtetésével kapcsolatos elképzeléseiről.
Alonso esetében egy(?) dolog biztos: McLaren biztos nem. És akkor a Red Bull sem?
Reuters
Alonso esetében egy(?) dolog biztos: McLaren biztos nem. És akkor a Red Bull sem?
Alonso esetében egy(?) dolog biztos: McLaren biztos nem. És akkor a Red Bull sem?
Reuters
Alonso esetében egy(?) dolog biztos: McLaren biztos nem. És akkor a Red Bull sem?

Az osztrák multimilliomos szerint csapata nagy lehetőség előtt áll Alonso szerződtetésével, véleménye minden bizonnyal nem tér el a riválisokétól sem.

„Úgy értesültem – nyilatkozta a Red Bull-tulajdonos -, hogy Alonso más csapatokkal csupán egyéves szerződést szándékozik kötni. Meglátásunk szerint viszont így a szerződtetésnek nincs értelme.”

A zuhanyhíradó szerint Alonso a 2008-s évet tulajdonképpen ki akarja bekkelni valahol, egy nem túl rangon aluli csapatban és autóban, hogy 2009-től a Ferrarihoz igazolhasson.

A spanyol sajtó ezt már egyébként is kész tényként kezeli, információik szerint az olasz csapat megegyezett a spanyol pilótával. De akkor mi lesz 2008-ban? Ez egyelőre kérdéses, a Mateschitz-interjúból viszont az olvashatjuk ki, hogy a Red Bull kiesett a képből.

„Meglátásunk szerint egy év kell, hogy tökéletesen összecsiszolódjon a csapat és a versenyző, illetve a fejlesztések végére érjünk. Így 2009-ben lenne lehetőségünk egy igazán ütőképes autóval és gárdával felvenni a versenyt a legjobbakkal.”

„A mi, illetve Alonso elképzelései azonban eltérnek egymástól. A Red Bull kétéves kontraktust ajánlana, plusz további egyéves opcióval a harmadik idényre.”

A spanyolnak azonban nagy valószínűség szerint nem igazán lesz kedvére való, hogy 2+1 évre kötelezze el magát egy jelenlegi középcsapathoz, amelynek jövője az élmezőnyhöz való felzárkózást tekintve igencsak kétséges.

Alonsoért bejelentkezett a Red Bull mellett a Renault, a Honda és a Toyota is. A spanyol két világbajnoki címét egy Renault autóban ülve szerezte, a francia csapat főnöke, Flavio Briatore a napokban hatvan százalék esély adott arra, hogy egy év után visszatérjen hozzájuk Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik