Formula–1: Adrian Sutil már biztosan nem megy a McLarenhez

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 16:43
Megdőlt az a teória, hogy a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapata a tehetséges, fiatal versenyzőt, Adrian Sutilt (képünkön) szerződteti Lewis Hamilton mellé, a távozó Fernando Alonso helyére. A német pilóta bejelentette: nem hagyja el a Spyker csapat jogutódját, a Force Indiát, 2008-ban is ennél az istállónál versenyez majd.

Sutil tavaly hosszabb távra írt alá a Spykerhez, de a 2007-es év második felében mutatott figyelemre méltó teljesítménye miatt az utóbbi hetekben a McLarennel és a Toyotával is szóba hozták a nevét.

„Érvényes szerződésem van a Force Indiával 2008-ra, és nem nézelődöm más irányba” – fogalmazott a legnagyobb német autóklub, az ADAC év végi díjátadó ünnepségén Sutil.

„A csapat az új tulajdonos irányítása alatt olyan helyzetben van, hogy egy tapasztalt pilótát választhat magának, és nem kell olyan versenyzőt keresnie, aki fizet a lehetőségért.”

„A személyes véleményem az, hogy Christian Klien és Vitantonio Liuzzi közül választanak majd. A legutóbbi, barcelonai teszten mindketten kitűnő munkát végeztek. Mindketten megérdemlik, hogy itt vannak a Formula–1-ben, miközben másoknak, akiknek csak pénzük van, nem kellene itt lenniük” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik