Flavio Briatore: Hatvan százalék, hogy Alonso velünk lesz 2008-ban

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 16:46
Hatvan százalék az esélye annak, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a következő szezontól ismét a Renault Formula-1-es versenyzője lesz. Erről Flavio Briatore beszélt az ANSA olasz hírügynökség rádióműsorában.
Fernando Alonso és Flavio Briatore öröme
Reuters
Fernando Alonso és Flavio Briatore öröme
Fernando Alonso és Flavio Briatore öröme
Reuters
Fernando Alonso és Flavio Briatore öröme

„Biztos, hogy jövőre új pilótáink lesznek. Előnyben vagyunk Alonso ügyében, mert mi már jól ismerjük. Ma, de legkésőbb szerdáig döntés születhet” – mondta a francia csapat olasz vezetője.

A spanyol klasszist több mint két héttel ezelőtt menesztette a McLaren-Mercedes, noha még érvényes szerződéssel rendelkezett a következő szezonra. Alonso viszonya azonban megromlott a csapat tagjaival, és az elmúlt időszakban több istállóval (Renault, Ferrari, Red Bull, Toyota) hírbe hozták.

A Reuters brit hírügynökség hírmagyarázata szerint Alonso szerződtetése azt jelentheti, hogy a Renault nem tart tovább igényt Giancarlo Fisichella és Heikki Kovalainen szolgálataira. A spanyol pilóta társa 2008-ban a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia, Nelsinho Piquet lehet.

Alonso a 2006-os szezon végén hagyta el a Renault-t, és utána Briatore többször kijelentette, bármikor visszafogadják.

„Persze nem könnyű feladat, hogy egy házasságkötés utáni elvállás után ismét együtt élj valakivel.”

A francia istálló egyik legfontosabb vezetője kitért arra is, mi várható a Renault-t érintő kémügyben. Megalapozott a gyanú, hogy a csapat egyik, a Mclarentől igazolt tagja osztott meg titkos dokumentumokat.

„Amikor megtudtuk, azonnal tájékoztattuk a McLarent és az FIA-t (Nemzetközi Automobil-szövetséget). Kiderítettük, hogy kitől érkeztek a diszkek. Persze, nehéz dolgot jelent mindenki megfigyelése, ha ezernél is több munatárssal dolgozol” – jegyezte meg Flavio Briatore.

Az FIA december 6-ra tűzte ki az ügy tárgyalását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik