Már tárgyal a menedzser? Fernando Alonso a Red Bullnál köthet ki

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 13:37
Spanyol lapértesülések szerint a McLarentől múlt pénteken menesztett Fernando Alonso a következő Formula-1-es szezonban a Red Bull versenyzője lesz. Az AS című napilap szerint a készeres világbajnok menedzsere, Luis Garcia Abad már tárgyal Dietrich Mateschitz-cel, az istálló főnökével.
Fernando Alonso a Red Bullhoz szerződhet
Reuters
Fernando Alonso a Red Bullhoz szerződhet
Fernando Alonso a Red Bullhoz szerződhet
Reuters
Fernando Alonso a Red Bullhoz szerződhet

A sportlap úgy tudja, Alonso egy évre kötelezi el magát. A spanyol csillag csapattársa Mark Webber lesz, míg David Coulthard a Red Bull fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz kerül.

A Nemzeti Sport pénteki számának elemzéséből kiderül, Nico Rosberget bemutatták mint a Williams 2008-as pilótáját, Timo Glock karnyújtásnyira van attól, hogy elengedje a BMW, és hosszú távra a Toyotához szerződjön, ezért úgy tűnik, Fernando Alonsónak két lehetősége maradt: a Renault vagy a Red Bull. A francia csapatnál legalább két évre akarják a spanyolt, míg a Red Bull állítólag letett róla, hogy három évre szerződtesse, és belemenne az egyéves megállapodásba is.

Csütörtöki információk szerint Alonso menedzsere és a Red Bull vezetői már azt is kidolgozták, hogyan férne be a spanyol a Red Bull-családba, ugyanis mindkét csapatánál két-két pilótának van már kész szerződése. A Toro Rosso elvileg megkérné a négyszeres Champ Car-bajnok Sebastien Boudais-t, hogy még egy évig maradjon Amerikában, így a helyére át tudna menni David Coulthard.

A skót által szabadon hagyott ülés pedig Alonsóé lenne, de csak 2008-ban, a kétszeres világbajnok ugyanis mindenképpen úgy számol, hogy 2009-ben már a Ferrari versenyzője lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik