Heikki Kovalainen szerint Kimi Räikkönen az igazi világbajnok

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 13:37
Heikki Kovalainen szerint honfitársa, Kimi Räikkönen saját kiváló teljesítményének, és nem a szerencsének köszönhetően nyerte meg az 58. Formula-1-es világbajnokságot. A Renault finn versenyzője – másokhoz hasonlóan – úgy véli, helytelen lenne, ha a Brazil Nagydíj után kirobbant benzinügy olyan következményekkel járna, hogy a Ferrari ásza elveszítené elsőségét.
Kovalainen és Räikkönen, a két barát
www.autosport.com
Kovalainen és Räikkönen, a két barát
Kovalainen és Räikkönen, a két barát
www.autosport.com
Kovalainen és Räikkönen, a két barát

„Ő volt a szezon legjobbja. Kimi az igazi világbajnok. Ezt nem lehet a szercsére fogni” – jelentette ki Kovalainen.

A már említett benzinügy tárgyalását november 15-én tartja a Nemzetközi Automobil-szövetség. A szakértők többsége szerint minimális az esélye annak, hogy az FIA úgy zárná ki a Williams és a BMW versenyzőit, hogy ezzel Lewis Hamilton lépne a világbajnoki címet jelentő negyedik helyre. A Renault pilótája szerint igazságtalan lenne egy ilyen döntés, mert ez elvenné Räikkönentől a megérdemelt sikert.

„Az utolsó versenyeken egyértelműen Kimi volt a legerősebb. Mindenkinek voltak gyengébb versenyei, hibákat is elkövettek a legjobbak. De az egész évet figyelembe véve is azt kell mondanom: Kimi bizonyult a legjobbnak” – jelentette ki Kovalainen.

A finn sportember hozzátette: nem ismeri pontosan a benzinügy részleteit, csak remélni tudja, hogy két hét múlva nem változik meg az összetett verseny sorrendje.

„A megfelelő srác nyerte a világbajnokságot. Persze, ha kiderül az érintett csapatok vétkessége, akkor a megfelelő büntetést kell kiszabni. De jómagam nem ismerem a részleteket. Remélem, hogy semmi sem változik, de egyértelmű, hogy ki kell deríteni az igazságot” – szögezte le Kovalainen.

A Renault finn versenyzője egyébként védelmébe vette honfitársa személyiségét is, úgy véli, a szurkolók és a szakértők többsége téves képet alkot a friss világbajnokról.

„Kimi remek srác. Rendkívül őszinte és sportszerű, sohasem avatkozik olyan dolgokba, amelyek nem tartoznak rá. Persze sohasem tartozott a legbőbeszédűbb emberek közé, de ő már csak ilyen. Remek a humorérzéke, rendkívül szórakoztató egyéniség. Jó a kapcsolatunk. Időnként pedig azt is megmutatja okos mondataival, hogy rendkívül intelligens” – mondta Kovalainen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik