Hibázott az újságíró: Hamilton nem ismerte be brazíliai „bakiját”

Vágólapra másolva!
2007.10.26. 13:32
A La Presse című kanadai napilap tévesen „idézte” Lewis Hamiltont az 58. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi Brazil Nagydíja után, ezért elnézést kért az érintettől és a McLaren-Mercedestől. Így nem felel meg a valóságnak, hogy a brit klasszis a leintés után azt mondta, hogy rossz gombot nyomot meg, ezért lassult le drasztikusan az interlagosi futam elején.
Lewis Hamilton majdnem kiesett a műszaki hiba miatt
Lewis Hamilton majdnem kiesett a műszaki hiba miatt
Lewis Hamilton majdnem kiesett a műszaki hiba miatt
Lewis Hamilton majdnem kiesett a műszaki hiba miatt

Luc Domenjoz elismerte, a lapzárta szorításában hagyatkozott a kollégáitól hallott kijelentésre és erről nem tudta megkérdezni Hamiltont és a wokingi csapatot. Ennek ellenére nyilatkozatként közölte a hamisnak bizonyult „beismerést”. Az írást számos internetes lap felhasználta, és ennek alapján arról számolt be, hogy az utolsó futamot az összetett verseny első helyéről váró brit klasszis nem bírta a rá nehezedő hatalmas nyomást.

„Az én hibám, hogy idéztem Lewist, pedig nem is beszéltem vele. Annak ellenére használtam „nyilatkozatát”, hogy ellenőrzött információkkal is rendelkeztem. Hibát követtem el az idő szorításában” – mondta Domenjoz az autosport.com-nak.

A La Presse írása után Ron Dennis, a McLaren-csapatfőnöke kifakadt és azt hangoztatta, hogy az internetes média jelentős károkat okoz a sajtónak.

„Gyakran mondom, hogy az internet megrontja az életünket. Ellenőrizetlen forrásokat használ, amelyekből mégis sokat merít a média. Persze nem bírálom a média teljes egészét, de megnehezíti a dolgunkat, mert rendkívül gyorsan történnek a dolgok. Sajnos túl sok időnket veszi el, hogy helyesbítsük a pontatlanságokat” – dohogott a wokingiak legfőbb vezetője.

Ron Dennis és Martin Whitmarsh ügyvezető is azt állítja, Hamilton váltója meghibásodott, ezért esett vissza a hatodikról a tizennyolcadik helyre. A brit klasszis sok időt veszített, mire újra elndult autója és végül a hetedik helyen ért célba. Ha két pozícióval jobb lett volna, akkor megnyeri a világbajnokságot Kimi Räikkönen előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik