Formula–1: Ron Dennist vádolja a kárörvendő spanyol sajtó

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 15:16
A spanyol AS című sportlap „édes vereségnek” nevezte hétfőn Kimi Räikkönen győzelmét és világbajnoki címét, amelyet Lewis Hamilton és Fernando Alonso orra elől hozott el a Formula–1-es világbajnokság utolsó futamán, a Brazil Nagydíjon.

Az AS a fenti szalagcímmel megjelenő címoldalán Fernando Alonso fotóját hozta, amint a kétszeres világbajnok éppen a hatalmas pezsgősüveget tartja a kezében az eredményhirdetés után.

Az újság szintén a nyitó lapon állapította meg, hogy Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke volt az, hogy „világbajnokot csinált Kimi Räikkönenből”.

A rivális Marca címlapján a következő főcím ordít: „Az évszázad nagy röheje”.

„Sem Hamilton, sem Alonso: a világbajnoki cím Räikkönené és a Ferrarié lett” – írja a tabloid formátumú újság, amely Hamiltonról választott fotót, amint a 22 éves brit újonc lehangoltan veszi tudomásul a vereséget.

Ugyanakkor a Marca szintén megállapítja: „Dennis adta oda a címet azzal, hogy azt a Hamiltont favorizálta, aki nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást”.

Az El Mundo arról is beszámol, hogy azok a Fernando Alonso-szurkolók, akik Oviedóban egy hatalmas kivetítőn nézték a Brazil Nagydíjat, megünnepelték Hamilton vereségét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik