Kimi Räikkönen a legnehezebb pillanatokban sem adta fel a reményt

BÁLINT ANDRÁSBÁLINT ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.10.21. 22:42
Kimi Räikkönen még a legnehezebb helyzetekben sem adta fel a reményt, mindvégig bízott abban, hogy megnyeri az 58. Formula-1-es világbajnokságot. Az összetett verseny friss győztese a Brazil Nagydíj után köszönetet mondott csapatának a kiváló munkáért, amely révén a Ferrari három éves szünet után duplázott, hiszen a McLaren kizárását követően a konstruktőrök között is az első helyen végzett.
A csapat: Jean Todt (balra), Felipe Massa (középen) és a világbajnok, Kimi Räikkönen
Reuters
A csapat: Jean Todt (balra), Felipe Massa (középen) és a világbajnok, Kimi Räikkönen
A csapat: Jean Todt (balra), Felipe Massa (középen) és a világbajnok, Kimi Räikkönen
Reuters
A csapat: Jean Todt (balra), Felipe Massa (középen) és a világbajnok, Kimi Räikkönen

„Nyilvánvaló, hogy a szezon egyes szakaszaiban nem volt igazán jó a pozíciónk. De mindig bíztunk abban, hogy visszakapaszkodhatunk, folyamatosan reméltük, hogy jobb munkát végzünk, mint a többiek” – jelentette ki Räikkönen.

A tavalyi szezon után az idei nagy rivális McLarentől érkezett klasszis révén Finnország nyolc év után ünnepelhet ismét világbajnokot a Formula-1-ben. Räikkönen egy ponttal előzte meg a sokáig éllovas Lewis Hamiltont, valamint a kétszeres világbajnok Fernando ALonsót, pedig a futamgyőzelmeket tekintve „nagyobb” volt a különbség. A Ferrari klasszisa hatszor állt idén a dobogó legtetejére, míg a brit és a spanyol rivális 4-4 elsőséget ünnepelt.

Lewis Hamilton édesapja nem érez csalódottságot a brazíliai dráma után

Lewis Hamilton édesapja, Anthony egyáltalán nem érez csalódottságot amiatt, hogy végül „nevető harmadikként” Kimi Räikkönen ynerte az 58. Formula-1-es világbajnokságot.
„Higgyenek nekem, senki sem keseredett el. Ellenkezőleg, nagyszerűen érezzük magunkat. Ez volt minden idők egyik legnagyszerűbb szezonja a Formula-1-ben” – magyarázta a McLaren-versenyző apja.
Anthony Hamilton hozzátette: fia nagyszerű évet zárt.
„Ha bárki azt mondta volna egy évvel ezelőtt, hogy ilyen eredményt ért el, nem hittem volna el. Azt gondoltam volna, csak álmodozik. Jövőre újra megpróbáljuk. Ha Lewis akkor sem nyer, akkor majd győz a következő évben”.
„Még a legnehezebb időkben is kiváló volt a csapat egysége, egy pillanatra sem adtuk fel. A jelentős hátrány ellenére is éreztük, hogy megnyerhetjük a világbajnokságot” – szögezte le Räikkönen.

Az 58. Formula-1-es világbajnokság győztese külön köszönetet mondott a csapatnak és Felipe Massának, hiszen jól tudja, a közös munka diadalát jelentette a Brazil Nagydíjon aratott kettős diadal.

„Köszönöm a csapatnak a nagyszerű munkát, amely az egész évet jellemezte. Mindig keményen hajtottunk, hogy fejlődjünk. Massával is keményen csatáztunk a szezonban, sajnálom, hogy ma már nem küzdhetett a világbajnoki címért. A szponzorok is remek munkával segítettek bennünket, hozzájárultak a sikerhez. Nagyon boldog vagyok! – méltatta környezetét a finn sztár.

A világbajnok kitért a Brazil Nagydíjra is, amely mindvégig nagy izgalmakat és számos fordulatot hozott.

„Kiválóan rajtoltam, fej-fej mellett haladtam Felipével, de el akartuk kerülni a kiélezett küzdelmet. Megelőztem Hamiltont, és amikor kicsúszott a pályáról, akkor éreztem, hogy megnyerhetem a világbajnokságot. Az autóm rendkívül gyors volt, így még a gumikat is kímélhettem. A csapat tökéletes munkával segített. Persze, a végén sokáig nem lehettem biztos a dolgomban, mert bárki kiállhatott volna Hamilton előtt. Célba érkeztem, de csak akkor nyugodtam meg, amikor mindenki célba ért Hamilton előtt” – idézte a verseny legfontosabb pillanatait az újdonsült világbajnok.

Lewis Hamilton: remek kezdet
Reuters
Lewis Hamilton: remek kezdet
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik