A Magyar Nagydíj óta nincs beszélőviszony Alonso és Dennis között

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 16:02
A fotó a Magyar Nagydíjon készült, sokat elárulnak az arckifejezések
www.autosport.com
A fotó a Magyar Nagydíjon készült, sokat elárulnak az arckifejezések
A fotó a Magyar Nagydíjon készült, sokat elárulnak az arckifejezések
www.autosport.com
A fotó a Magyar Nagydíjon készült, sokat elárulnak az arckifejezések

A wokingi istálló első számú vezetője maga árulta el, hogy hetek óta „rendkívül hűvös” a viszonya a kétszeres világbajnokkal.

„Nem állunk beszélőviszonyban, de ez most nem is fontos” – jegyezte meg Dennis.

Az autosport.com magyarázata szerint a Magyar Nagydíj idején Alonso elmondta, olyan dokumentumokat birtokol, amelyek árthatnak a McLarennek a kémügyben. A nemzetközi sajtó nemrég arról írt, hogy a spanyol klasszis ezekkel az iratokkal „zsarolta” a McLarent, azt kívánta elérni, hogy ne gördítsenek akadályt távozása elé.

„Azóta nem is beszéltünk egymással. Rendkívül hűvös a kapcsolatom Fernandóval. Sajnos azt gondolja, hogy világbajnokként nem felel meg számára a csapatnál uralkodó szokás, hogy azonosan támogatjuk két versenyzőnket” – mondta Ron Dennis az FIA-nak.

A csapatfőnök kiemelte: Alonso azt szeretné, ha előnyt élvezne Lewis Hamiltonnal szemben, mert rengeteg tapasztalattal és tudással gazdagította új csapatát.

„Rendkívül csalódottnak tűnt a megbeszélés után, de közel sem annyira, mint én a másnapi eseményeket követően” – utalt Ron Dennis a mogyoródi időmérőn történtekre, amikor a hajrában Alonso szándékosan tartotta fel a csapatutasítást megszegő Hamiltont.

A csapatfőnök elárulta, hogy Alonso először csak neki beszélt az ominózus dokumentumokról.

„De gyorsan megállítottam és behívtam Whitmarsh urat (a McLaren ügyvezetője – a szerk.). Fernando a menedzsere jelenlétében ismételte meg nekünk az állítását. Amikor befejezte, akkor Martin Whitmarsh-hoz fordultam, és megkérdeztem: mit tegyünk? Martin azt válaszolta, hogy meg kellene keresni Max Mosleyt. Miután távoztak, ezt meg is tették. Én pedig elmondtam Maxnak, hogy milyen beszélgetés zajlott le. Nagyon csalódott és dühös voltam, de meg is lepett a dolog. Max nyugtatott meg” – emlékezett az augusztusi eseményekre a wokingi csapatvezető.

Ron Dennis elárulta, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetséget irányító Max Mosley arra kérte, ne tegyen semmit.

„A futam előtt megkeresett Fernando menedzsere és elnézést kért, azt állította, hogy elveszítette a hidegvérét. Ezután ismét beszéltem Maxszal, aki megértő volt” – jegyezte meg Ron Dennis.

A csapatfőnök szerint Max Mosley azt ígérte, ha bármilyen igazságtartalma volt Alonso „fenyegetésében”, akkor haladéktalan értesíti a McLarent és csak utána indít vizsgálatot.

Ron Dennis szerint a futam után Alonso bocsánatot kért, ezzel lezártnak tekintette a McLaren a vitát. Éppen ezért érte meglepetésként a csapatot, amikor közel négy héttel később a versenyzők levelet kaptak az FIA-tól, azt kérve, hogy segítsék a kémügy részletes feltárását.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik