Hamilton szerint nem volt fair, ahogyan Alonso leszorította Spában

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 15:28
Nem nevezném tisztességesnek, de kemény volt – mondta Lewis Hamilton, a Formula–1-es McLaren-Mercedes vb-éllovas pilótája arról a manőverről, amelyet csapattársa, Fernando Alonso vetett be ellene a Belga Nagydíj rajtja után, a La Source (forrás) nevű hajtűkanyarban. Alonso ezzel szemben kijelentette: semmi mást nem csinált, mint védte a pozícióját.
Lewis Hamilton (hátul) hiába dohog, a keménység benne van a sportágban
REUTERS/Pascal Rossignol
Lewis Hamilton (hátul) hiába dohog, a keménység benne van a sportágban
Lewis Hamilton (hátul) hiába dohog, a keménység benne van a sportágban
REUTERS/Pascal Rossignol
Lewis Hamilton (hátul) hiába dohog, a keménység benne van a sportágban

Szavazás

Ön szerint Alonso tisztességesen védte-e a pozcióját a Belga Nagydíj rajtjánál?

Írja be az itt látható számot!
Nem véletlenül nem tűnt túl jókedvűnek Lewis Hamilton a vasárnapi Belga Nagydíj befutója után. A 22 éves brit pilóta negyedik lett Kimi Räikkönen, Felipe Massa és Fernando Alonso mögött, de nem csupán ezért volt kifejezéstelen az arca, amikor Fernando Alonso mellett állt a mérlegen.

Hamilton füstölgött magában, mint kiderült, azért, ami a rajt utáni első kanyarban, a La Source-ban történt.

Hamilton ugyanis „ráesett” Alonsóra a féktávon, majd a hajtűkanyarban kívülre került, és próbálta tartani a pozícióját. Alonso viszont keményen kezdte a kigyorsítást, így kifelé sodródott, és ha Hamilton nem rántja balra a kormányt, bizony mindkét McLaren befejezte volna a versenyt.

„Elkezdtem a gyorsítást, azonban váratlanul Fernando ott volt, és szinte elsöpört. Tudta, hogy ott vagyok, így aztán…” – kezdte Hamilton, amikor újságíró azzal vágott közbe, hogy ez kemény, de fair manőver volt.

„Azt nem mondanám, hogy fair, de valóban kemény” – replikázott a fiatal vb-éllovas, majd így folytatta:

„Szerencsém volt, hogy mellettem még elég széles volt az aszfalt, így oda menekültem. Azt hiszem, a legjobb lesz, ha ezt személyesen beszélem majd meg Fernandóval. Úgy éreztem, elegendő hely volt ott kettőnknek is. Döntsék el önök, mi történt.”

Amikor Alonsót erről kérdezték, előrebocsátotta, hogy nem akar újabb vitát. Ugyanakkor leszögezte: semmi rosszat nem csinált.

„Láttam magam előtt Massát, amint állóra fékezte a kerekeit, reméltem, el tudok menni mellette. De aztán jól összeszedte az autót, így ez nem sikerülhetett. Aztán próbáltam jó szélesen elfordulni, hogy a kigyorsításom rendben legyen.”

„Láttam kívül Lewist, és ő nem vette el a gázt, hanem lement a pályáról, és azt a részt használta. Fej fej mellett haladtunk, de arra gondoltam, előbb-utóbb el kell engednie. Azt gondoltam, legkésőbb az Eau Rouge előtt el kell vennie a gázt, ezért tovább nyomtam. Lehet, hogy a tévében ez naagyon szikrázónak tűnt, de az autóban ülve más a világ.”

„Nem csináltam semmit, ez mind csak fizika és logika. Ha az Eau Rouge-t kivülről próbálod meg bevenni, muszáj felemelned a lábat a pedálról.”

Hamilton egyébként arról is beszélt, nem esett pánikba attól, hogy Alonso már csak két ponttal van mögötte az összetettben.

„Egy kicsit hasonló a helyzet, mint tavaly (a GP2-ben) – mondta. – Akkor is képes voltam tartani a helyemet.”

„Van még három futam, és (Alonso) egyes pályákon gyorsabb lesz nálam, másutt viszont én leszek gyorsabb. Azért drukkolok magamban, hogy ezek a pályák inkább nekem kedvezzenek.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik