Dennis szerint konstruktív módon zárult Alonso és Hamilton vitája

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 16:06
Ron Dennis csapatfőnök szerint a McLaren-Mercedesnél lezárult Fernando Alonso és Lewis Hamilton „vitája”, miután csütörtökön mindkét pilótával – külön – beszélgetett az 58. Formula-1-es világbajnokság Török Nagydíja előtt. A szakember úgy véli, a két klasszis megértette a csapatérdek fontosságát, sőt már ismét beszél egymással.
Ron Dennis és versenyzői
www.autosport.com
Ron Dennis és versenyzői
Ron Dennis és versenyzői
www.autosport.com
Ron Dennis és versenyzői

A Mclaren-Mercedes pénteken sajtóközleményt adott ki a csütörtöki „békítő-show-ról”:

„Külön-külön megtárgyaltuk a versenyzőkkel a magyarországi eseményeket, majd találkoztak egymással és konstruktív megoldást találtak a helyzet rendezésére”.


Ron Dennis annyit tett hozzá: a McLarennél is vannak kialakult csapatvezetési módszerek és viselkedési elvárások.

„Szerencsére már beszélnek egymással, meg is értik egymás álláspontját. Normális lett a viszonyuk” – szögezte le a wokingiak első számú vezetője.
Ron Dennis hozzátette: a hasonló megbeszélések kezdetén mindig leszögezik, a csapat a legfontosabb, de az is nyilvánvaló, hogy bárki hibázhat.

„Ilyen komplex sportágban, ahol ennyi ember dolgozik, óhatatlanul előfordulnak hibák. De úgy gondoljuk, jól jövünk majd ki ebből a helyzetből. A versenyzőknek is tudniuk kell, hogy ők is emberek és hibázhatnak. Most arra kell eltökélten törekednünk, hogy elkerüljük a magyarországi események utáni nehéz szituációt. Ilyenek nem fordulhatnak elő a következő versenyeken” – szögezte le Dennis.

A kétszeres világbajnok Alonso és Hamilton kapcsolata már régóta kiélezett volt, de viszonyuk a Magyar Nagydíj időmérő edzése után érkezett kritikus pontjához. Mindketten „betartottak” a másiknak, de a csatából a megbüntetett kétszeres világbajnok jött ki rosszul. Most Isztambulban Alonsónak van nagyobb szüksége a győzelemre, hiszen faragnia kell hét pontos hátrányából, ráadásul most indul 100. alkalommal Formula-1-es futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik