Bernie Ecclestone élvezi Alonso és Hamilton „háborúját”

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 10:55
Sokakkal ellentétben Bernie Ecclestone örül a McLaren „belháborújának”, úgy véli, Fernando Alonso és Lewis Hamilton roppant kiélezett csatája jót tesz a Formula-1-nek. A száguldó cirkusz első számú vezetője szerint ezzel növekszik a figyelem a sportág iránt, ez pedig mindenképpen pozitív dolog.
Bernie Ecclestone örül a belháborúnak
Reuters
Bernie Ecclestone örül a belháborúnak
Bernie Ecclestone örül a belháborúnak
Reuters
Bernie Ecclestone örül a belháborúnak

„Sohasem nő az érdeklődés, ha mindenki szereti a másikat. Akkor már más a helyzte, ha két egyforma tudású klasszis csatázik, főleg, ha nem is kedvelik egymást. Ez új elemekkel gazdagítja harcukat” – jelentette ki Ecclestone.

Alonso és Hamilton kapcsolata már régóta kiélezett, de viszonyuk a Magyar Nagydíj időmérő edzése után érkezett kritikus pontjához. Mindketten „betartottak” a másiknak, de a csatából a megbüntetett kétszeres világbajnok jött ki rosszul. Emiatt felmerült annak a lehetősége, hogy nem tölti ki szerződését és elhagyja a McLarent, de csütörtökön Isztambulban – legalábbis a csapat köreiből származó információk szerint – rendeződött a két toppilóta viszonya.

A Török Nagydíj előtt az éllovas Hamilton hét ponttal előzi meg a 100. F-1-es futamára készülő Alonsót, mögöttük következik Kimi Räikkönen és Felipe Massa.

„Eddig fantasztikusan alakult a szezon, nagy izgalmakat ígér a hajrá, az utolsó hat verseny. Az elmúlt időszakban hiányzott az F-1-ből a kiélezett csata. Szinte imádkoztunk azért, hogy legyen végre két olyan versenyző, aki a pályán és azon kívül is érdekességekkel szolgál” – jegyezte meg Ecclestone.

A sikeres üzletember szerint az elmúlt időszakban szinte robottá váltak a pilóták, akik gyakran eltitkolták valódi véleményüket.

„Nagyon üdítő, hogy Hamilton ás Alonso sem titkolja érzéseit. Magam sem írhatnék jobb forgatókönyvet” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik