Nick Heidfeld 2009-ben már a világbajnoki címért akar csatázni

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 16:43
Az 58. Formula-1-es világbajnokság ötödik helyén álló, idén két dobogós helyezést ünneplő Nick Heidfeld 2009-ben már a végső sikerért akar csatázni a BMW-Sauber tagjaként. A rutinos versenyző úgy érzi, addigra csapat beérheti a jelenlegi két legjobb csapatot, a McLarent és a Ferrarit.
Nick Hedifeld 2009-ben már a világbajnoki címért csatázna
www.autosport.com
Nick Hedifeld 2009-ben már a világbajnoki címért csatázna
Nick Hedifeld 2009-ben már a világbajnoki címért csatázna
www.autosport.com
Nick Hedifeld 2009-ben már a világbajnoki címért csatázna

Szavazás

Ön szerint ki nyer előbb futamot a két BMW-pilóta közül?

Írja be az itt látható számot!
Heidfeld szerződését a napokban hosszabbították meg két évvel, így éppen annak második felében csatázhatna a világbajnoki címért. A német pilóta szerint a vártnál gyorsabb az istálló fejlődése, noha eleinte voltak kisebb problémák.

„Amikor a BMW átvette a Saubert, azt gondoltam, gyors lesz a fejlődés, de nem hittem, hogy ennyire előrelépünk” – kezdte nyilatkozatát Heidfeld.
A csapat tavaly óta szerepel mostani nevét, azóta a német versenyző és jelenlegi csapattársa, a lengyel Robert Kubica is szép eredményeket ért el.

„Szerintem folyamatos lesz a fejlődésünk. Az én legfőbb célom megegyezik a csapat tervével, harcolni akarok a világbajnoki címért. Remélem, hogy két éven belül már ebben a helyzetben leszek. De mindenki tudja, az F-1-ben nagyon nehéz megjósolni a jövőt” – mondta a német versenyző az isztambuli Török Nagydíj előtt.
Nick Heidfeld azt is elárulta, voltak ajánlatai más csapatoktól, de igazából nem is gondolkodott el a váltáson.

„Bízom jelenlegi csapatomban, szakembereink tudják, mit kell tenniük a sikerért. A dolgok ígéretesen alakulnak Hinwillben, hiszen épül az új főhadiszállásunk. Mindenki jó irányba halad a csapatnál” – dicsérte munkaadóját a 30 éves Heidfeld.

NICK HEIDFELD ÉS A BMW-SAUBER EXTRÉM TESZTJE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik