Schumi menedzsere nem érti Fernando Alonso viselkedését

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 11:52
Willi Weber éles szavakkal bírálta Fernando Alonso viselkedését: a tavaly visszavonult hétszeres világbajnok Michael Schumacher menedzsere szerint a Formula-1 spanyol klasszisa rosszul reagált Lewis Hamilton kiváló eredményeire. Az „ügynök” szerint a McLaren-Mercedes kétszeres világbajnoka akár példát is vehetne a német legenda pályafutásából, állítása szerint Schumi mindig korrekten bánt csapattársaival.
A sokat vitatott boxkiállás a Hungaroringen
Reuters
A sokat vitatott boxkiállás a Hungaroringen
A sokat vitatott boxkiállás a Hungaroringen
Reuters
A sokat vitatott boxkiállás a Hungaroringen

„Mindig bebizonyította, hogy ő a jobb, sohasem gondolt a csapatváltásra, amikor kollégája keményen megszorongatta. Természetesen bárkinek lehet saját véleménye, de én úgy gondolom, Alonsóval ellentétben Michael mindig korrekten viselkedett ilyen szituációkban” – jelentette ki Weber a Bild am Sonntagnak.


A menedzser hozzátette: Alonsónak higgadtnak kellett volna maradnia az elmúlt hetekben, de a Hungaroringen elveszítette a fejét.

„Mosolyogva feljebb kellett volna kapcsolnia, de ennek az ellenkezője történt Magyarországon. Viselkedése miatt az imidzse is romlott, ennél rosszabb nem is történhetett volna vele. Most leszegett fejjel kellene versenyeznie, hogy a pályán bizonyítson. Közelebb kellene kerülnie a csapatához, az eltávolodás újabb hiba lenne. Hamilton sikerei nem sérthetik a büszkeségét, inkább ösztönzőként hathat rá” – mondta Willi Weber.

A magyarországi események után még az is felmerült, hogy Alonso az év végén elhagyja a McLarent, de mostanra némileg normalizálódott a helyzet. Schumi menedzser szerint nem is lenne jó lépés a váltás, ezt a kétszeres világbajnoknak is tudnia kell.

„A menedzsere helyében nem is tárgyalnék más csapatokkal. Butaság lenne a csere. A leggyorsabb autóban ül, mi mást kívánhatna? „ – tette fel költői kérdését Weber.

Fernando Alonso kapcsán nemrég felmerült, hogy a BMW-Sauber lehet a következő csapata, de Mario Theissen motorsport-igazgató szerint szóba sem került ez a „manőver”.

„Alonso egy remek versenyző, de nem tárgyaltunk vele és a menedzserével. Komolyan szóba sem került ez a lehetőség” – szögezte le Theissen.


KÉT EMLÉKEZETES PÁRHARC SCHUMACHER ÉS ALONSO KÖZÖTT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik