A BMW-Sauber 2008-ban is Heidfeldet és Kubicát indítja a futamokon

Vágólapra másolva!
2007.08.21. 10:18
A BMW-Sauber Formula–1-es istálló 2008-ban is a Nick Heidfeld, Robert Kubica versenyzőpárossal vesz részt a száguldó cirkusz futamain – jelentették be a müncheniek. Mario Theissen igazgató két pilótáját méltatva elmondta: a fiatal lengyel versenyző egy gyémánt, amelyet addig csiszolnak majd, amíg csak győztes versenyző válik majd belőle.

Mindkét pilótája szerződését meghosszabbította a Formula–1-es BMW-Sauber csapat. A kilencedik Formula–1-es idényét teljesító Nick Heidfeld és a lengyel Robert Kubica 2008-ban is a hinwilli székhelyű istállót erősíti.

„Számomra mindig is egyértelmű volt, hogy a BMW-nél akarom folytatni a versenyzést, és soha nem kételkedtem abban, hogy ez így is lesz – mondta a vb-pontverseny ötödik helyén álló Heidfeld.

„Fantasztikus, hogy részese lehetek egy új csapat felépítésének, és kivehetem a magam részét ebből a munkából” – fogalmazott a némt pilóta.

„Azt a fejlődés, ami az utóbbi két évben jellemezte az istállót, hihetetlen ösztönző erővel hat rám.”

„Igen komoly személyes ambicióim vannak ebben a sportágban, és biztos vagyok benne, hogy a BMW-Sauberrel elérhetem a céljaimat” – tette hozzá.

Szavazás

Ön szerint ki nyer előbb futamot a két BMW-pilóta közül?

Írja be az itt látható számot!
Kubica visszafogottabban nyilatkozott, ő inkább a közös célokat hangsúlyozta.

„Már több mint egy éve vagyok a Formula–1-ben, és jelentős mennyiségű tapasztalatot szereztem – mondta. – Ugyanakkor továbbra is minden nap új dolgokat tanulok, és folyamatosan fejlődök.”

„Most arra kell összpontosítanunk az erőnket, hogy elérjük a közös céljainkat, és biztos vagyok benne, hogy a csapat minden eszközt megad nekem ahhoz, hogy újra és újra kiérdemelhessem a bizalmat.”

Ami az erőviszonyokat illeti, a BMW-Sauber immár egyértelműen a harmadik istálló a Formula–1-ben, egyre több veszélyt jelent a McLaren-Mercedesre és a Ferrarira.

A BMW autósport részlegének igazgatója, Mario Theissen a két versenyző képességeit így méltatta:

„Nick Heidfeld eredményességéről a negyvenkét világbajnoki pont és a két dobogós helyezés mindent elmond. Jelentős tapasztalata segít a csapatnak a folyamatos fejlődésben.”

„Ami Robert Kubicát illeti, neki 2007 az első teljes szezonja az autósport csúcskategóriájában. Eddigi rövid pályafutása során azt a képet alakította ki magáról, hogy ugyanolyan, mint Nick (Heifeld).”

„Különlegesen gyors, és fiaal kora ellenére nagyon jó érzéke van a műszaki dolgokhoz. Ő egy gyémánt, akit addig szeretnénk csiszolni, amíg győztes pilóta lesz belőle” – fűzte hozzá Theissen.

VIDEÓ ROBERT KUBICÁRÓL


VIDEÓ – EGY KÖR NICK HEIDFELDDEL A NÜRBURGRINGEN 2007-BEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik