Nigel Stepney: Továbbra is a a Ferrarinál dolgozik a kém

Vágólapra másolva!
2007.07.31. 15:06
A Ferraritól menesztett Nigel Stepney szerint továbbra is a Formula-1-es csapatnál dolgozik az a személy, aki titkos információkkal látta el a McLarent és titokzatos fehér port szórt a Monacói Nagydíj előtt Kimi Räikkönen versenyautójának üzemanyagtartályába. A brit szakember ezt a La Repubblica nevű napilapnak mondta.
Nigel Stepney állítja, nem ő árulta el a Ferrarit
www.autosport.com
Nigel Stepney állítja, nem ő árulta el a Ferrarit
Nigel Stepney állítja, nem ő árulta el a Ferrarit
www.autosport.com
Nigel Stepney állítja, nem ő árulta el a Ferrarit

„Valaki átadta a terveket, de nem én. Valaki bemártott, ő pedig még mindig a Ferrarinál dolgozik” – jelentette ki Stepney az újságnak.

A menesztés mellett a szakember ellen jogi eljárás is zajlik a titokzatos fehér por és az információ-átadás ürügyén.

„Nem én tettem az autóba azt az anyagot. Akkor csempészték a maradványokat a nadrágomba, amikor éppen zuhanyoztam” – ismételte meg néhány héttel ezelőtti kijelentését Stepney.

A gyanú szerint a Ferrarival korábban rendkívüli sikereket elérő szakember közel 800 oldalnyi titkos dokumentációt adott át a McLaren-Mercedes azóta felfüggesztett főtervezőjének, Mike Coughlannek. A Nemzetközi Automobil-szövetség motorsport Világtanácsa múlt csütörtökön ugyan bűnösnek találta a wokingi istállót, de bizonyíték hiányában nem büntette meg.


„Fogalmam sincs, hogy Mike miként jutott hozzá az adatokhoz. Április végén ugyan összefutottunk Spanyolországban, de ez csak egy baráti találkozó volt” – jegyezte meg Stepney.

A szakember sokáig azt remélte, hogy az idei szezonban szabadságon lévő technikai igazgató, Ross Brawn utódja lesz, de nem így történt. Stepney nem is titkolta csalódottságát, állítása szerint mások sem örültek a vezetés átalakításának.

„Szerintem egy új csapatot akartak alapítani. Lehet, hogy éppen Ross Brawn lett volna a vezetőjük” – mondta Stepney.

A Ferraritól elbocsátott szakember azt is elárulta a La Repubblicának, hogy családjával együtt elköltözött Olaszországból, mert tartott a Ferrari-szurkolók fenyegetésétől. Nemrég új munkát is talált magának, „természetesen” a Formula-1-en kívül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik