Stepney másokat akar „bemártani” Todt és Di Montezemolo előtt

Vágólapra másolva!
2007.07.18. 15:58
Nigel Stepney találkozót kért Jean Todttól és Luca Di Montezemolótól, hogy személyesen tisztázza magát a Formula-1 legújabbkori szabotázsügyében. A Ferraritól elküldött szakember ügyvédjén keresztül azt „üzente”, a csapat számos olyan munkatársának nevét árulja el, akiknek jóval több okuk volt arra, hogy elkövessék a nevével összefüggésbe hozott cselekményeket.
A pályán kívül is "zajlik" a Ferrari és a McLaren csatája
Reuters
A pályán kívül is "zajlik" a Ferrari és a McLaren csatája
A pályán kívül is "zajlik" a Ferrari és a McLaren csatája
Reuters
A pályán kívül is "zajlik" a Ferrari és a McLaren csatája


„Kész vagyok arra, hogy beszéljek Jean Todttal és Luca di Montezemolóval. Szeretném tisztázni magam a Ferrari előtt” – idézte a Gazzetta dello Sport a Maranellóból elküldött Stepneyt, legalábbis ügyvédjén keresztül.

Sonia Bartolini jogász szerint Stepney állítja, nincs oka arra, hogy vétsen a Ferrari ellen. Az ügyvédnő szerint a szakember azt hangoztatja, összeesküvés áldozata.

„Ha Mike Coughlan (a McLaren felfüggesztett főtervezője – a szerk.) valóban azt mondta, hogy bizonyos adatokat kapott Nigeltől, akkor ezt bizonyítania kell. Az igaz, hogy többször találkoztak, de akkor csak egy új munkacsoport felállításáról beszéltek. Ügyfelem azonban semmilyen dokumentumot vagy adatot sem adott át” – szögezte le Bartolini.

Az ügyvédnő állítja, Nigel Stepney együtt akar működni a Ferrarival az ügy tisztázásában, hiszen így száz százalékosan bizonyíthatja ártatlanságát. Sonia Bartolini azt is megjegyezte, védencéhez még nem jutott el a maranellóiak felmondó levele.

„Ezért Nigel úgy véli, tagja a csapatnak” – mondta Stepney jogi képviselője.

A szakembert egyébként azzal is gyanúsítják, hogy titokzatos port szórt Kimi Räikkönen versenyautójának tankjába. A Corriere della Sera című napilap szerdán azt írta, hogy a május 18-án az üzemanyagtartályba került anyaggal megegyező nyomokra bukkantak Stepney nadrágjában.

„Nem tudom, a por miként került a zsebeimbe. Bárki beleszórhatta. Előző éjszaka őrizetlenül hagytam a ruhámat, amikor zuhanyoztam” – idézte a lap Stepney rendőrségi vallomását.

A hírek szerint a titokzatos por vegyelemzésének eredményét a Magyar Nagydíj előtt hozzák nyilvánosságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik