Jövőre Hamilton és Kubica harcolhat majd a világbajnoki címért?

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 12:45
Nigel Mansell, a Formula-1 legendája szerint hamarosan Lewis Hamilton legnagyobb ellenfele Robert Kubica lesz a világbajnoki címért, lehet, hogy már jövőre az ő párharcuktól lesz hangos a világsajtó. A brit sportember szerint a McLaren pilótája hihetetlen ösztönökkel rendelkezik, míg a BMW-Sauber lengyel versenyzője Silverstone-ban bizonyította kivételes képességeit.
Robert Kubica és Lewis Hamilton évek óta jó barátságot ápol
Reuters
Robert Kubica és Lewis Hamilton évek óta jó barátságot ápol
Robert Kubica és Lewis Hamilton évek óta jó barátságot ápol
Reuters
Robert Kubica és Lewis Hamilton évek óta jó barátságot ápol

„Hamilton egy gyémánt. Huszonkét éves, s már most legyőzi a sokkal tapasztaltabb vetélytársakat. Az idei szezonban kilenc versenyen állt rajthoz, mindig dobogóra állhatott. Ez hihetetlen teljesítmény” – mondta Mansell a Dziennik című varsói napilapnak.

A McLaren-Mercedes brit újonca 12 pontos előnnyel vezeti az összetett versenyt, győzött Kanadában és az Egyesült Államokban.

„Kevesen rendelkeznek olyan „vadászösztönökkel”, mint Hamilton. El kellett jutnia a Formula-1-be, s egyértelmű, meg kell nyernie a világbajnokságot. Idén senki sem állíthatja meg” – jelentette ki Nigel Mansell.

Az F-1 1992-es világbajnoka ezután kitért Kubicára is, aki montreali súlyos balesete után kihagyott egy versenyt, majd kétszer is a negyedik helyen végzett. A lengyel versenyző tavaly a Magyar Nagydíjon mutatkozott be, majd Monzában már a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szavazás

Ön szerint mikor lesz világbajnok Lewis Hamilton?

Írja be az itt látható számot!
„Hamilton jobb autóval versenyezhet, de a BMW is folyamatosan javul. Ki tudja, lehet, hogy jövőre már Hamilton és Kubica között dől el a világbajnoki cím sorsa" – mondta a brit legenda, majd így folytatta:
"Övék a jövő, s annak is örülök, hogy évek óta jó barátok. Mindketten óriási versenyzési vággyal bírnak, emellett mindig megőrzik a hidegvérüket. Ezt mutatja az a fantasztikus stílus, amely révén Kubica a silverstone-i futamon visszaverte Massa támadásait. Lewisnak balszerencséje volt a hétvégén, de máris úgy versenyez, mint egy öreg róka”.

Nigel Manssel szerint lenyűgöző, hogy a két fiatalember milyen gyorsan alkalmazkodott a Formula-1 világához.

„Semmitől sem félnek, de ez a sport nem is való az ijedős embereknek. A Formula-1-nek kemény versenyzőkre van szüksége, olyanokra, akik az utolsó pillanatban veszik el a lábukat a gázról” – jegyezte meg az 53 éves Mansell.

A brit pilóta egyébként zárásként elárulta, elképzelhető, hogy hamarosan visszatér az autósport világába.

„Lehet, hogy rajthoz állok a Le Mans-sorozat amerikai futamain. Még rengeteg benzin folyik az ereimben, érzem, még fel tudnám venni a versenyt az ellenfelekkel” – mondta a népszerű sportember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik