Coughlan neje beugrott egy üzletbe lemásolni a Ferrari-papírokat

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 14:44
Wokingtól nem messze, egy kisebb üzletben másolta le a gyanú szerint Mike Coughlan felesége, Trudy azt a 780 oldalnyi, a Ferrari Formula–1-es csapatról szóló titkos dossziét, amely miatt most a londoni legfelső bíróság miatt ipari kémkedés vádjával vonták eljárás alá a férjével együtt.
A londoni legfelső bíróságon szerdára elnapolták a tárgyalást a McLaren-Mercedes főtervezője, Mike Coughlan és felesége, Trudy Coughlan ügyében.

A kedd reggeli első meghallgatáson szilárd alapokon nyugvó következtetéseket ugyan nem lehet még levonni, de legakább néhány tény megerősítést nyert.

A Ferrari feljelentése alapján elrendelt eredményei alapján feltételezik, hogy Trudy Coughlan egy Wokinghoz közeli shopban fénymásoltatta le az ismeretlen helyről a Coughlan házaspár birtokába került 780 oldalnyi titkos Ferrari-anyagot.

Az üzlet egyik alkalmazottja először a szeme sárkából látta, hogy érdekes iratokról lehet szó, később pedig meg is győzödött arról, hogy azok a maranellói csapat papírjai.

„Soha nem találtuk volna ki, hogy is történt, ha nem kapunk fülest a fénymásoló-szaküzlettől” – mondta el a Ferrari ügyvédje a tárgyaláson.

A jogászok további kérelmekkel érkeztek a meghallgatásra, és indítványozták, hogy folytassák a nyomozást, és vizsgálják meg Coughlan számítógépét és CD-gyűjteményét is, amelyeken további fájlokat, fényképeket találtak.

Coughlan jelen volt az ülésteremben, de nem szólt egy szót sem. Tisztán akar látni ugyanis, hogy milyen jogok illetik meg, és ezek hogyan befolyásolják a Nigel Stepney ellen Olaszországban folyó eljárást.

Mint ismeretes, Nigel Stepneyt gyanúsítják azzal, hogy a Ferrari egyik vezető mérnökeként kicsempészte az információkat a maranellói gyárból.

A tárgyaláson az is kiderült: Johanthan Neale, a McLaren menedzser-igazgatója tudott arról, hogy Coughlannél vannak ilyen dokumentumok.

Neale ellen ugyanakkor a Ferrari nem kérte a nyomozás megindítását, mert – ahogyan az ügyvéd a tárgyaláson megerősítette – folyamatosan kapcsolatban álltak vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik