Stepney: nem adtam semmilyen dokumentumot Mike Coughlannek

Vágólapra másolva!
2007.07.08. 13:05
Nyilvánosan tagadta az ellene felhozott vádakat Nigel Stepney, a Ferrari korábbi fejlesztésekért felelős mérnöke. A brit szakember közleményében cáfolta, hogy bármilyen titkos dokumentumot átadott volna Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes főtervezőjének.
Nigel Stepney hosszú közlményben írta le, hogyan szakított a Ferrarival, és minden vádat visszautasított
Nigel Stepney hosszú közlményben írta le, hogyan szakított a Ferrarival, és minden vádat visszautasított
Nigel Stepney hosszú közlményben írta le, hogyan szakított a Ferrarival, és minden vádat visszautasított
Nigel Stepney hosszú közlményben írta le, hogyan szakított a Ferrarival, és minden vádat visszautasított

Szavazás

Ön szerint mi lett a sorsa a Nigel Stepney által kicsempészett adatoknak?

Írja be az itt látható számot!
Stepney ellen a rendőrség folytat nyomozást ipari kémkedés gyanújával, miután a Ferrari feljelentette. A brit hatóságok nemrégiben Mike Coughlannél tartottak házkutatást, és egyes források szerint 500 oldalnyi kinyomtatott dokumentumot találtak, amelyek a maranellóiak tulajdonát képezik.

A McLaren a hét elején függesztette fel Coughlant, míg Stepneyt valamivel korábban rúgta ki végleg a Ferrari, amikor a Fülöp-szigeteken nyaralt.

Stepney szerdán tért vissza Olaszországba, hogy szembenézzen a rendőrséggel, azóta azonban elhagyta az országot, és ismeretlen helyen tartózkodik. Arra hivatkozott, hogy veszélyben érzi magát.

„Voltak igazi autós üldözések, több olasz rendszámú autó is követett bennünket, és csütörtökön este, amikor az egyiket sarokba szorítottuk, a sofőr nem volt hajlandó beszélni” – nyilatkozta a vasárnapi brit lapoknak Stepney.

„Nem hiszem, hogy ezek újságírók voltak – folytatta. – A barátnőmet, Asht a lakásomnál cserkészték be. Valaki ártani akart nekünk. Nem volt más választásom, mint elhúzni a csíkot Olaszországból.”

Ami a közleményt illeti, az angol mérnök egyebek között a következőket írta:

„Kategorikusan cáfolom, hogy lemásoltam azokat a dokumentumokat, vagy hogy továbbküldtem volna őket Mike Coughlannek. Tudtam, hogy a gyárban minden mozdulatomat figyelik, és mindenről, amit tettem vagy mondtam beszámoltak. Azok az emberek (a vezetők) azonnal értesültek róla, ha bármilyen fájlhoz hozzányúltam a számítógépben.”

„Fogalmam sincs, hogyan került bármi is Mike tulajdonába. Ha vannak is nála iratok, akkor azok más forrásból származnak.”

Stepney megjegyzi: mivel Ross Brawnnal (a korábbi technikai igazgatóval) és Aldo Costával (a főkonstruktőrrel) dolgozott együtt, így ezek a dokumentumok egyébként is megvoltak nála, nem volt szüksége arra, hogy lemásolja őket.

Hozzátette, komoly kétségei vannak, hogy Mike Couglannek egyáltalán birtokában vannak-e ilyen iratok.

Hosszú kommünikéjéban arra is kitért: ő a Ferrari belső politikai harcainak áldozata, s a problémák akkor kezdődtek, amikor megmondta a menedzsment tagjainak, hogy elégedetlen a csapaton belüli helyzetével.

„A Ferrari rosszul viselte ezt, kezdtem úgy érezni magam, mint egy áruló. Amint szembe mertem menni a rendszerrel, kiszorítottak a Ferrarinál.”

„Természetesen nyugtalanít ez az ügy, de én semmi rosszat nem tettem” – írta a korábbi technikai vezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik