McLaren-Mercedes: Semmi olyat nem használtunk, amit más talált ki

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 16:53
Semmiféle olyan megoldást nem alkalmazott az autói tervezése vagy építése során a McLaren-Mercedes, amely a Ferrari szellemi terméke volna – jelentette be közleményében a vb-pontversenyben vezető wokingi csapat azt követően, hogy nyilvánosságra került: Mike Coughlan, a McLaren főtervezőjénél egy házkutatás során titkos Ferrari-adatokra bukkantak. A nemzetközi szövetség (FIA) vizsgálatot indított.

A nyomozás azért kezdődött el, mert a Ferrari csapat azzal vádolta meg azóta elbocsátott technikai vezetőjét, Nigel Stepneyt, hogy titkokat adott át a rivális McLaren-Mercedesnek.

Mint arról beszámoltunk, Stepneyt a Benettonnál és a Ferrarinál is együtt dolgozott korábban Mike Coughlannal, akinek a munkaviszonyát a McLaren azonnali hatállyal felfüggesztette.

A brit-német istálló ugyan nem nevezte meg Coughlant, azonban nyílt titok, hogy róla van szó.

A McLaren szerdai közleményében – kissé nyakatekerten – úgy fogalmaz:

„A július 3-i közleményünk után alapos vizsgálatot végeztünk, és a McLaren határozottan kijelenti, hogy a Ferrari szellemi termékei közül egyetlen egy nem jutott a csapat más tagjának kezébe, és nem alkalmazták az autókban sem.”

„A McLaren egyúttal az FIA és a Ferrari rendelkezésre bocsátja ezeket az anyagokat, és keresi a megoldást, hogy eloszlasson mindenféle kétséget és aggodalmat, ami ebben az ügyben felmerült.”

A McLaren-Mercedes arra kérte a Nemzetközi Automobil-szövetséget (FIA), hogy az első csavartól az utolsóig vizsgálja át az autóit, és győződjön meg arról: nem használtak idegen találmányt vagy megoldást.

Az FIA magától is cselekedett, és közleményben jelezte: vizsgálatot indított az ügyben. A kommüniké hangsúlyozza: vizsgálódás során a Formula—1-es szabályzat, valamint a Nemzetközi Sportkódex rendelkezéseinek betartását vagy be nem tartását veszi górcső alá, a polgári vagy büntetőjogi aspektusokkal ők nem foglalkoznak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik