A boldog Lewis Hamilton óriási dolognak tartaná a hazai sikert

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 14:34
Az összetettben 14 pontos előnnyel vezető Lewis Hamilton óriási sikernek tartaná, ha megnyerné az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Brit Nagydíját, de tudja, hatalmas nyomás nehezedik rá. A McLaren-Mercedes pilótája azonban leginkább azt tartja szem előtt, hogy eredménytől függetlenül jól érezze magát.
Lewis Hamilton boldog, hogy végre hazai pályán szerepelhet
www.autosport.com
Lewis Hamilton boldog, hogy végre hazai pályán szerepelhet
Lewis Hamilton boldog, hogy végre hazai pályán szerepelhet
www.autosport.com
Lewis Hamilton boldog, hogy végre hazai pályán szerepelhet

Kétség sem férhet hozzá: a Brit Nagydíj lesz számomra az év legfontosabb versenye. Először szerepelhetek hazai pályán a Formula-1-ben” – kezdte nyilatkozatát a kétszeres futamgyőztes Hamilton.

A brit autósport első számú reménysége a tengerentúli duplázás után a hétvégén „csak” harmadik lett Magny-Cours-ban a Francia Nagydíjon, de így is növelte előnyét összetettben, lévén csapattársa, Fernando Alonso mindössze a hetedik helyen ért célba.

„A hétvégén ismét új tapasztalatokkal gazdagodom. Elképesztő lesz a verseny hangulata, nagyon várom már, hogy hazai szurkolóim előtt versenyezhetek. Csodálatos lenne a győzelem, de realistának kell maradnom a várakozásaimmal kapcsolatban” – jelentette ki a wokingi csapat sztárja.

Lewis Hamilton mindenképpen megőrzi vezetését összetettben, még akkor is, ha nem kerül a legjobb nyolc közé. Győzelem esetén azonban újabb nagy lépést tenne az év végi kiváló helyezés felé, de az érintett tudja, még semmi sem dől el Silverstone-ban.

„Egyike lesz a tizenhét állomásnak, s természetesen most is mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. De az a leglényegesebb, hogy élvezzem a hétvége összes pillanatát” – jegyezte meg a pontverseny éllovasa.

A Hamilton által említett hatalmas elvárások egyik állandóan visszatérő eleme, hogy a vérmes brit szurkolók 2000 óta várnak az újabb hazai sikerre. Hét évvel ezelőtt David Coulthard diadalmaskodott, éppen egy McLaren-Mercedest vezetve…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik