Ron Dennis szerint a Ferrari nem olyan jó, mint amilyennek látszott

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 18:18
A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis szerint a hétvégi Formula–1-es Francia Nagydíjon azért tűnt olyan gyorsnak a Ferrari, mert ők – mármint a wokingiak – gyenge teljesítményt nyújtottak. A sportvezető szerint ez felnagyította a valós különbséget, s Dennis nem hiszi, hogy fordult volna a kocka a két istálló között folyó versenyben.
Rons Dennis (balra) a gyengébb Magny-Cours-i produkció ellenére nagyon magabiztos
Rons Dennis (balra) a gyengébb Magny-Cours-i produkció ellenére nagyon magabiztos
Rons Dennis (balra) a gyengébb Magny-Cours-i produkció ellenére nagyon magabiztos
Rons Dennis (balra) a gyengébb Magny-Cours-i produkció ellenére nagyon magabiztos

„Mi kényeztettük őket ezen a hétvégén – vélekedett az angol csapatvezető. – Jól dolgoztak, és valószínűleg javítottak is az autón egy kicsit, azonban mi voltunk olyanok, hogy ettől ők jobbnak tűntek, mint amilyenek valójában voltak. Reményeim szerint ezt már Silverstone-ban be tudjuk bizonyítani.”

A McLaren-Mercedesnél képtelenek voltak megtalálni az ideális beállításokat Magny-Cours-ban, ráadásul Fernando Alonso egy váltóhiba miatt csak a rajtrács tizedik helyéről indulhatott. A címvédő végigküszködte a futamot, de így is csak a hetedik helyre tudott felkapaszkodni.

A vb-éllovas Lewis Hamiltonnak nem voltak műszaki problémái, mégis fél perccel kapott ki a győztes Kimi Räikkönentől. Persze a 22 éves újonc így is megőrizte vezető helyét az összetett pontversenyben, sőt növelte is a különbséget Alonsóhoz képest.

„Összességében kezdettől fogva a kármentés volt a célunk” – folytatta eszmefuttatását a versenyről Ron Dennis.

„Annak természetesen örültünk, hogy Kimi nyert Massa előtt. Ez azt jelenti, hogy Massa csak két ponttal került közelebb Lewishoz, és Fernandóra sem jött fel olyan nagyon.”

„Ha ez lesz végül az idény legrosszabb versenye számunkra, akkor ezzel kiegyezünk. Ha pedig korábban nem lettek volna olyan jó futamaink, mint amilyenek voltak, akkor nem itt tartanánk a világbajnokságban.”

„Azt tehát el kell fogadnunk, hogy minden versenyt nem tudunk megnyerni, ez pedig egyike volt az ilyen a versenyeknek.”

„Miért ne nyernénk Silverstone-ban? Önök is tudják, hiszen a sportág története is igazolja, hogy ha az ember megszerez egy jelentősebb előnyt a bajnokságban, akkor gyakorlatiasan kell gondolkodnia a futamokon.”

„Lewis nagyon masszív, stabil teljesítményt nyújtott, ez volt a nyolcadik alkalom, hogy a dobogón zárt. Nincs az a szerencse, ami ilyen eredményekhez segíti az embert. Ami engem illet, nagyon jó volt látni, ahogyan Fernando küzdött. Az elejétől a végéig harcolt, és a lehető legtöbbet hozta ki ebből a nehéz helyzetből. Ezt hívják autóversenynek” – zárta monológját Ron Dennis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik