Robert Kubica csalódott, de sok sikert kívánt Sebastian Vettelnek

Vágólapra másolva!
2007.06.15. 11:30
Robert Kubica szerint tökéletesen megfelelt a csütörtöki kötelező orvosi vizsgálaton, de elfogadja a Nemzetközi Automobil-szövetség testületének döntését, amely szerint nem indulhat az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi, indianapolisi futamán. Az Egyesült Államokból még a verseny előtt hazautazó lengyel versenyző sok sikert kívánt helyettesének, Sebastian Vettelnek, biztos abban, hogy a német tehetség megállja helyét az Egysült Államok Nagydíján.
A kép még az FIA-döntés előtt készült...
Reuters
A kép még az FIA-döntés előtt készült...
A kép még az FIA-döntés előtt készült...
Reuters
A kép még az FIA-döntés előtt készült...

„Másodlagosnak számított, hogy megfeleltem az orvosi vizsgálaton. A szakemberek ugyanis azt gondolják, hogy károsan hatna rám, ha rövid időn belül másodszor is balesetet szenvednék – mondta a krakkói fiatalember.

Kubica természetesen elfogadja az FIA orvosi bizottságának döntését.

„Mi mást tehetnék? Az orvosok egy vélték, kevés idő telt el a balesetem óta. Ők is gondba kerültek volna, ha Indianapolisban is történne valami. Nem indulhatok a futamon, mert fennáll az újabb baleset veszélye. Sok sikert kívánok Sebastian Vettelnek, biztos, hogy megállja majd a helyét Indianapolisban" - szögezte le a lengyel versenyző.

Robert Kubicát a BMW-Sauber 19 éves tesztpilótája, Sebastian Vettel helyettesíti.

„Természetesen tudom, nagyon fontos a biztonság. Magamtól léptem volna vissza, ha úgy érzem, testben vagy fejben valamilyen gondjaim lennének. Hiszen a pályán nem egyedül versenyzek, mások is szerepelnek. Rajtuk kívül ott vannak a technikai segítők és a szurkolók is. Mégis úgy érzem, nálam minden rendben van. Voltak olyan esetek, hogy az intenzív tesztelések után rosszabbul éreztem magam, mint most” – állítja a tavalyi Olasz Nagydíj harmadik helyezettje, vagyis Robert Kubica.

A lengyel pilóta a Kanadai Nagydíj 27. körében az egyik kanyarban elvesztette uralmát BMW-je felett, és óriási sebességgel a menetirány jobb oldalán lévő falnak csapódott, majd onnan a pályán keresztül átpörgött a bal oldalra, ahol ismét a falnak csapódott.

Eltelt egy kis idő, amíg megnyugodhattak a kedélyek, de a szörnyű látvány ellenére a pilóta állapota stabilnak, a történteket átélve kifejezetten jónak volt mondható.

Az első, rögtönzött orvosi szakvélemények szerint a pilóta lábtörést szenvedett, ez a legsúlyosabb sérülése, de már a kórházban, a tüzetesebb vizsgálat megállapította: csak ficamról, rándulásról van szó. Hétfőn távozott is a kórházból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik